2009. január 14. 22:25 - Reckl_Amál

Kétségbe esve

Teljesen kétségbe vagyok esve az ónos eső miatt.

Az előző posztból kiderül, ma nem voltam dolgozni, mert féltem az ónos esőtől. Itt, Pest déli részén dél felé kb. egy órán keresztül szitált egy kicsit. Az a rémség, ami a Dél-Dunántúlon keserítette meg az emberek életét, itt elmaradt.

De sajnos nekem még ez is sok. Pedig délutánra olvadozott kicsit, és még a nap is kisütött halványan az utolsó órájára.
Azóta főleg a hírek jönnek az újabb csapadékról, ami akármi lehet. Az OMSZ-nek láthatóan fogalma sincs arról, hogy mi is lesz. Az amatőr időjósok meg örvendeznek, hátha esik valami...

Hát ne essen! Ugyanis lelkibeteg vagyok ettől a szar bizonytalanságtól. Ezt a kiszolgáltatottságot, tehetetlenséget nem tudom elviselni.

Persze könnyedén megoldhatnám a dolgot. Egyrészt holnap is kivehetek szabadságot, és valószínű, hogy így is lesz, mert még csak bejutok (a testvérem bevisz, ha kell), de hogy jutok haza? (Azt sajnos már nem tudja megtenni.) Igazi bénító félelmet érzek, ez egy valódi, jól fejlett, egészséges fóbia. (Csinos kis oximoron, nemde?) Tehát hiába adnak olyan tanácsokat, hogy apró léptekkel, óvatosan csoszogva át lehet vészelni. A barátnőimtől még egy hegymászóknak való csúszásvédő kalucsnit is kaptam. Ez nagyon kedves, és tudom, hogy a jószándék vezet mindenkit, aki segíteni akar. Csak ők éppenséggel nem értik, nem érthetik meg a helyzetet.
Ráadásul a munkvégzésem helye jó időben is tíz perces sétára van a buszmegállótól. Az út elhagyatott, kevesen járnak arra, és nem is nagyon takarítják.

Szóval az egyenes megoldás, hogy felhívom a főnökömet reggel, és megmondom neki, ma sem számítsanak rám. Ez kellemetlen, mert lenne dolgom bőven. Egy részét itthon is el tudom végezni, de van, amit nem. Ahogy írtam, a kolléganőm nagyon rendes, de azért ezzel sem szeretnék visszaélni.
Ahogy a főnököm türelmével sem. Látom rajta, hogy nem szereti, ha szabadságon vagyok. Nem feltétlenül azért, mert sajnálja tőlem, hanem - és ez teljesen jogos - ki vannak alakítva a munkakörök, úgy van a munka elosztva, hogy mindenkinek speciális dolgai vannak.
És hát ezzel a kívülről nevetséges indokkal álljak elő, hogy be vagyok szarva az időjárás miatt?
Talán azt elhiszi, nem lógni akarok. Mióta neki dolgozom, másfél éve, egy napot sem voltam betegállományban, egyszer kéretszkedtem el, amikor a lábamat műtötték. (Ambuláns műtét volt, semmi komoly.) Nem tudom... Remélem, nem törik meg a bizalma bennem.

Választhattam volna, hogy becsapom őket. Kedden délután elmentem volna az orvoshoz, és kiírattam volna erre a hétre. Még a szabadságom sem fogyadkozna... De én az ilyesmiben nagyon béna vagyok. Hazudni sem szeretnék, és a lebukástól is félnék. (Milyen nevetséges dolog ez! Három nap táppénz-csalás, bele is roppana az állam! Mellesleg ha tényleg fóbiás vagyok, az akár eü oknak is tekinthető lenne, de nincs kedvem emiatt flepnit szerezni.)

Na ezt jól megbeszéltem magammal. A napi önsajnálati és rinyálási gyakorlat is megvolt. Remélem, holnap már másra is tudok figyelni, és akkor már valami értelmesről, ne adj Isten, közérdekűről is tudok írni.

Vigyázzatok magatokra!

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr28878458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ziebi 2009.01.14. 23:56:24

Az első és legfontosabb dolog:
Ne pánikolj!
(Persze, tudom, könnyen beszélek, de próbáld meg nem beleélni magad a szörnyű dolgokba amik szerinted bekövetkezhetnek)

Nem gondolom amúgy hogy egyedül vagy ezzel, én is rettegek a jégen, azt szoktam csinálni hogy előre hajolok mint korcsolyázáskor, és akkor ha megcsúszok is jó eséllyel előre esek és nem a fejemet verem be. Hülyén néz ki de őszintén szólva nem érdekel. :)

Fel a fejjel :)

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.01.15. 05:20:54

mostmár bajos lenne táppénzre menni,ha előzőleg az időjárásra fogtad a távolmaradásod.kitartás.hátha elmúlik péntekre.utána meg,ha nem változik,tényleg menj táppénzre..a derékfájás(gerinc,lumbágó) be fog válni..azt nem lehet "mérni"..de járni sem tud,akinek olyanja' van..mint gyakran nekem..

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.01.15. 06:31:25

@Ziebi:
Most fel a fejjel, vagy befelé, görnyedve? :) Mint korcsolyázáskor - soha életemben nem korcsolyáztam, szerintem érthető, hogy miért nem.
Hogy hogy nézek ki, engem sem érdekel ilyen helyzetben.
Most inkább az a gondom, hogy jelenleg járhatóak az utak. De jön valami nagy szar, viszont lehet, hogy semmi sem lesz belőle. Bár már nincs piros riasztás, de narancssárga igen. Azért az is elég komoly. Mindig is vallottam, hogy jobb félni, mint megijedni.

@RUSZKIBAKA:
Most már nem is akarok táppénzre menni. Remélem, okom sem lesz rá. Akár már ma rendben lehet minden, ami pénteken megkönnyíti a dolgomat.

Mindenesetre köszönöm a biztatást és a tanácsokat.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2009.01.15. 08:20:43

Hááát, az állam ebben is kicsinyes... Olyan vicces, hogy az október 24.-t le kellett dolgozni, miközben nov.1. simán hétvégére esett...

Azzal viszont nem értek egyet, hogy ónos eső esetén töröljék a munkanapot. A most szombati törlés is sok helyen okozott problémát. Inkább jobban oda kéne figyelni, hogy ez ne okozzon fennadakadást.
Tegnap este amikor mentem haza, csak a mi kis mellékutcánkban volt jeges a járda, az úttest ott is járható volt. Ma reggel, az éjjel esett eső miatt, picit rosszabb volt a helyzet, az úttest a mellékutcánkban egy leheletnyit csúszott... Szóval annyira nem vészes a helyzet...

Vaszilisza · http://maganorultekhaza.freeblog.hu 2009.01.15. 08:57:58

Amál, nekem ugyan nem kellett, mert tudtam járni anélkül is, de arra az esetre is volt tervem, ha nem ment volna: nejlonzacskóban sózott homok, lépésről lépésre a lábam elé :-) ha kifogy, a zacskó zsebregyűrhető.

kalapjakab (törölt) 2009.01.15. 09:47:58

Ne rinyálj már Amál, mert nevetségesen viselkedsz, ha belegondolsz magad is látod.
Azért nem ilyen szar a helyzet, nem csúszik annyira, bazzeg! Én sem estem el, de ha mégis, túléled, baszod!

A melót meg szard le nagyívben, ha bajod van, maradj otthon táppénzen. Azért van.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.01.15. 13:33:56

Mindenkinek meg van a maga paraja, azt tiszeteltben kell tartani.

Javaslatom: bakancsra holanc,
a nagragodba gyürjel kisparnat ha seggre esnel, mielött elesnel inkabb ülj le, összecsukhtato sibot, (vagy turabot, de az dragabb)
amugy meg meg fiatal vagy a csontok meg rugalmasak, ha nincs különösebb csontritkulasod hamar be forr,
csak az idöseknel veszelyes a comnyaktöres , töres eseten be lehet perelni az ingatlan tuladonost ahol a baleset törtent -es erre eleg idöd lesz amig a gipszet le nem veszik.100% tappenz, mert üzemi balesetnek szamit.

Mindenesetre eleg kinos elmagyarazni annak a fönöknek es azoknak a kollgaknak akik bementek dolgozni , hogy te az idöjäräs miatt nem tudtal bemenni, holott az ö fejük felett is ez az egbolt van.

milena 2009.01.15. 13:40:09

Nem tudom, érdekelnek-e a trükkjeim, de hátha igen :)

1. Kapaszkodni kell. Amibe csak lehet. Még a vékonyágú bokrocska is jó. Még akkor is, ha leszakadna a kezedben, ha netán megcsúsznál. Biztonságérzetet nyújt :)

2. Jó vastag kesztyűt kell hordani, hogy ha elesel, ne sértse föl a kezedet a jég.

3. Ha van fű, abban kell menni. Ha nincs, az út szélén, mert ott általában vannak ágak-levelek-kavicsok, azok gátolják a csúszást.

4. Járdára nem lépünk, mert az a legveszélyesebb. Az úttesten kell menni. Azt azért általában felszórják.

Reggel, mikor fölmentem a kocsifeljárón (mivelhogy ott vannak a kukák, és le kellett vinnem a szemetet), szó szerint háromkézláb kúsztam föl, a negyedik végtagommal egy csenevész bokorba kapaszkodva...

Ziebi 2009.01.15. 15:02:31

:DD

Jogos, bocs, nagyon futtában írtam :D
A korcsolyázást sem gondoltam át, csak gondoltam látni azért már láttál kezdő korcsolyázót :)

Látom írtak itt még jó tippeket, ha felébredek jobban még gondolkodom rajta :)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.01.15. 17:33:00

Nagyon köszönöm a kedves szavakat. Kalapjakab kíméletlen őszintesége mögött meg érzem a jó szándékot. ;)

Kicsit meglepett, hogy mennyi jótanács érkezett. Meghat, hogy aggódtok értem.

Ma sem mentem dolgozni, és itt cidriztem, mit szól a diri néni. Próbáltam hívni 8-kor, de nem vette föl, még két próbálkozás... Aztán ő hívott, hogy elnézést, megbeszélésen volt. És ha itthonról is tudom intézni a dolgokat, hát intézzem, még szabadságot sem kellett kivennem... Hosszú lett az arcom a nagy döbbenetben. Cserébe, mint a kisangyal. Mostanra - legalábbis innen - elment ez a szar, úgyhogy megyek. Azért a biztonság kedvéért memorizálom az ötleteiteket.

jezebel 2009.01.15. 19:41:06

"3. Ha van fű, abban kell menni. Ha nincs, az út szélén, mert ott általában vannak ágak-levelek-kavicsok, azok gátolják a csúszást."

Biza, ez működik. Tegnap sikerült dobnom egy hátast a járdán, nagyon örültem. Legalább jókora nézőközönségem is volt.

Ziebi 2009.01.15. 23:44:17

:)

Miért, és aki a galamboktól fél? :) Nekem lehet irracionális, de neki nagyonis nem az.
Jóhogy aggódtunk :) mit olvasnék reggelente a narancslevem mellett? :D

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.01.16. 11:18:17

Na, bent vagyok.

Most már tényleg nem volt olyan vészes, és szerencsére találkoztam egy kollégámmal. Egyrészt segít, ha baj van, másrészt tartanom kell magam. :)
süti beállítások módosítása