2008. július 28. 14:07 - Reckl_Amál

Sportszerű képződmények

Sértett perverz

Amióta én Forma 1-et nézek, Max Mosley a posztján van. Elvileg Ecclestone-nál is nagyobb hatalma van, mert az egyfajta sporthatóságként működő FIA elnöke. Ecclestone ennek ellenére mindig érvényesíteni tudta az akaratát vele szemben.

A sportszerűség és a szabályosság őréről a Daily Mail fotókat közölt, és emiatt elmarasztalták. A képeken a hetven körüli Mosley egy csokorra való lengén öltözött prostituálttal látható, akik ráadásul náci egyenruhába bújtak. Kíváncsi vagyok, hogy ez valamilyen sztenderd szolgáltatás abban a kupiban, vagy kifejezetten a versenybírók doyen-jének a kedvéért öltöztették a lányokat tüzes SS-eseknek.

Mindezek után még Mosley-t sértették meg! Lehet, hogy igaza van jogilag, de ettől függetlenül egy vén perverz.

 

Pisis Robi az olimpián

A magyar sport egyik fő lejáratója, Fazekas Róbert az utolsó pillanatban mégis kvalifikálta magát Pekingbe. Igaz, sosem tudták a doppingvádat rábizonyítani, de nem is nagyon volt rá alkalmuk, lévén Fazekas Annus Adriánnal együtt elmenekült Athénból, és még hosszasan vitatták bűnösségüket.

Nem a pekingi lesz a magyar csapat legnagyobb olimpiája. Viszonylag kevesen (172-en) jutottak ki, és nincsenek tiszta favoritok. Pontosabban azért vannak éremesélyesek, de biztos aranyérmünk egy sincs. Három sportágban várható érem: kajak-kenu, úszás és persze a vízilabda.
A kajak-kenu csapat nem valószínű, hogy összeszedi magát Kolonics halála után. Az úszók fiatalok, talán Cseh Lászlónak sikerül. A vízilabdások jó formában vannak, de riválisaik is...

Úgyhogy egy doppinggyanús, amatőr hozzáállású pofa indulása, esetleges újabb balhéja nagyon hiányzik még.

 

Kínai sportrabszolgák

Már Tibet kapcsán is írtam, hogy nem kellett volna Kínának adni az olimpiát. Most, két héttel az olimpia előtt a kínaik cseh szövetségi kapitánya állt föl. Elfogadhatatlannak, embertelennek nevezte a kínaiak edzőtáborát. Azt, hogy a kínai élsportolók nem beszélhetnek egymással, csak ha az edző közvetít. Nem engedélyeznek nekik szabadidőt, a családjukkal sem tarthatják a kapcsolatot.

A NOB elutasította az edző feljelentését, mondván kulturális kérdésekben nem kívánnak véleményt nyilvánítani. Tehát ha valakit halálra dolgoztatnak, és gyakorlatilag rosszabbul kezelnek, mint egy hadifoglyot, az kultúra.

Az élsport rettenetesen ellenszenves irányba halad. Szerencséje van azoknak a sportolóknak, akik nem olyan sportágban küzdenek, amelyben dopping és/ vagy beledöglés nélkül ma már nem ér el eredményt. (Ezért is szurokolok a vízilabdázóknak.) A másik oldalon meg ott van Ian Phelps, aki mindent megnyert húszszor, amit csak lehetett, az összes rekordot megdöntötte, és 22 évesen meg sem tudott szólalni, annyira buta volt. A teste talán izgalomba hozta az X-men rajongóit, de valójában izmossága ellenére olyan torz volt, hogy emberre már nem emlékeztetett. (És akkor még nem beszéltünk a nehézatlétákról.)

 

A szárnyaló magyar foci

A magyar foci érdektelenségét mi sem bizonyítja jobban, mint az az eset, amely a napokban történt a Fradi lelátóján. A meccs közepette az unatkozó fiatalok rátaláltak a megoldásra: az ifjú pár nő tagja orálisan kielégítette a couple hím tagját. A finom lelkű fradistáknak csapatukért való izgalma mellett még arra is jutott idejük, hogy hangosan biztassák a hölgyet. Akit a lelepleződés nem zavart, állítólag fél órán keresztül ügyködött.

A Fradi-szurkolók főnöke, Boros Bánk Levente, aki konzervatív ízlésű műsorok állandó résztvevője elítélte az esetet. Bár kifejtette, ő semmit sem tehet. Ez így is van!

Mégis kíváncsi lennék, hogy manapság még mi mindent tolerálnak a futbal-pályák körül. Esetleg ha valaki a szögletzászló mellé szarik, vagy leokádja a játékvezetőt, akkor majd közbelép a hatóság? Ez ugyanis, bármilyen vonzóan hangozhat egyes a túlszexulaizált média befolyása alatt álló emberek számára, közszemérem-sértés.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr76589337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.28. 15:20:59

Na ne! Méghogy három sportágban várható érem...

És a vívás? És a cselgáncs? És az öttusa? És a kézilabda? És a birkózás?...

sir Sör Béla 2008.07.28. 17:14:22

Én se vagyok ilyen pesszimista! Amiket te írtál, azok a "majdnem biztos aranyak".

Egyébként Pisis Robi (de jó ez a név!) engem is felhúzott! Milyen alapon megy?

Ja! Csöncsön! Kihagytad a Skeet-lövészetet!

Egyébként a baráti fogadásban majd kiderül, kinek voltak jobbak a megérzései! A megnyitó kezdéséig küldjátek vissza a lapot! Pisis Robit meg írjátok rá kézzel! (És nála arra is lehet fogadni, hogy tud-e eleget és tisztát pisilni!)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.29. 16:18:35

sir Sör Béla:

Küldöm majd, várj türelemmel!

Igen, lövészetben is simán lehet még érmünk.

Ráadásul az a sportág (mint ahogy a vívás vagy a kézilabda) sem a doppingról szól.
:-)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.07.30. 14:42:00

Kézilabda! Hogy lehet ilyen amatőr Göbicz, hogy leforrázza magát a Nagy Verseny előtt? Bosszantó!
(De azért jobbulást!)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.30. 16:42:04

Elképesztő Görbicz idei éve. Meghalt az apja, megsérült a BL-döntő előtt (amelyet valószínűleg emiatt vesztett el a Győr), most meg ez a forrázás...

Remélem, a lányok most már "csak azért is" megmutatják, hogy ellenállhatatlanok.

cometneni 2008.07.31. 20:27:59

Ha Fazekas doppingolt, akkor ugyan ítéljük már el Kovács ágit is, aki hozzá hasonlóan nem tudott a macsnak elég pisit produkálni.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.08.01. 08:29:51

A két ügy ég és föld.

Kovács Ági a túlmozgásos MACS fontoskodásának áldozata lett. Ügyének undorítóvá válása nem az ő hibája, hanem a Gyárfásék taszító, fölösleges szerecsenmosdató akciózása miatt történt.

Fazekasra nem tudták rá bizonyítani, de menekülése felér egy beismerő valomással. Nála sem konkrétan a doppingolás a baj (persze dehogynem), hanem az a kutyakomédia, amit Annussal utána előadtak.

süti beállítások módosítása