2018. december 21. 01:55 - Reckl_Amál

Lúzerpaktum

tarlosnevet.jpgSzerencsére az ellenzék nem esett ki végleg a szerepéből. Csupán pár nappal azután, hogy kivételesen nemcsak dühödt sajtóértekezleteket tartottak, hanem ténylegesen tettek is valamit egyes ellenzéki képviselők, azért mögöttük a budapesti semmirekellőknek sikerült megállapodniuk az előválasztásban. Ezzel már nem először próbálkoznak, de eddig még magát ezt a műválasztást sem sikerült megszervezni. Most csak annyi újítás van, hogy az önjelölt Puzsér Róbertet is bevették. Ami biztos jele annak, hogy mindez nem a felelős politizálás jegyében zajlik.

Jellemző, hogy olyanok vettek részt a megállapodásban, akik sem az Országgyűlésben, sem a tüntetéseken, sem a köztévénél történő farkasszem-nézésen sem jeleskedtek. Illetve Puzsér járt a tévében, meghívott interjúalanyként még korábban. Ő viszont, aki minden apróságról ezer szavas Facebook-bejegyzéseket ír, a rabszolgatörvényről vagy a különbíróságokról sokat nem beszélt még. Annak ellenére, hogy teljes kampányát és kérdéses hitelességét arra alapozza, hogy nem kér a leszerepelt baloldali pártokból, most mégis a legleszerepeltebbel, a budapesti MSZP-vel és szatelitjével, a Párbeszéddel paktált le.

Tudjuk, bár nem értjük, miért jár Horváth Csabának az örökös baloldali jelöltség a fővárosban. Ez az alak soha semmit sem ért el a legnagyobb, illetve mára egyetlen ellenzéki fellegvárban. Már mindenféle felállásban megbukott. Akár hivatalos megmérettetésről, akár hétköznapi ellenzéki szerepről legyen szó. Tarlós István őt is, és nem kevésbé rátarti és haszontalan Gy. Németh Erzsébetet többször is egy szóval hallgattatta el. A stílusról lehet persze vitatkozni, de a tény akkor is az, hogy semmit sem tudtak ellenében tenni. Virtigli megélhetési politikusok ők, akik sajnos épp a fővárosban könyökölték ki maguknak a helyet. Más városokban az ilyenek labdába sem rúghatnának, ami az esetükben igencsak helyes volna. Nagyon hálátlan dolog a budapesti baloldaltól a legnagyobb bázisuk felé, hogy csak ilyen színvonalú jelöltekkel állnak ki újra és újra.

Horváth Csabához most csatlakozott Molnár Zsolt is, akivel kapcsolatban nem csitul a gyanú, hogy a kormánypárt beépített embere. Mindenesetre ő sem járt vasárnap vagy hétfőn a köztévénél, régebben viszont, mikor Göncz Árpád ellen kellett óbégatni, még feszítette a forradalmi hevület.

A valójában nem létező Párbeszéd ismét csak a jelenkori közélet legnagyobb wannabe-ját, Karácsony Gergelyt küldi az előválasztásra. Nagy nehezen rá lehetett venni a jelöltségre, mert ő inkább továbbra is inkább Zuglót irányítaná. Érdekes lehet olyanra szavazni, aki vonakodik még a jelöltségből is, és valójában szívességet tesz. Sokat elmond a jelöltektől, hogy ennek ellenére is ő tűnik a legerősebbnek.

De csak az előválasztáson legfeljebb. Ezen a kutyakomédián Tarlós valószínűleg jól szórakozik csak. Ennyire kevés politikai tehetség valóban mókás lehet, talán már szürreális is a túloldalról nézve. A paktum feltételeit ugyanis Puzsér diktálta. Aki helyi politikai értelemben egy senki. De még ahol számít is, ott is minimum megosztó, valószínűleg többen utálják, mint nem. A programja egyelőre semmi, stábja sincs. Egyedül a hiteltelen törpepárttá zsugorodott, saját választói által is utált LMP, illetve annak gyűlölt árulóként számon tartott elnökségi tagja, Ungár Péter áll mögötte. Mégis külön fordulót fut vele majd az a géniusz, aki az MSZP - Párbeszéd (b)első köréből kiemelkedik. Ezen valószínűleg Puzsér Róbert is nagyon nevet magában.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr5114504274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2018.12.21. 08:06:59

Nem lehet mást feltételezni, mint szándékos szabotázst. Kaphatott a Puzsér is olyan magas összegről ajánlatot ezért a produkcióért, amit tényleg nem lehet visszautasítani. Persze az az egy vigasztaló, hogy nélküle is reménytelen lenne az egész, hiszen tényleg az ilyen Horváth Csabák egyszerűen méltatlanok arra, hogy tisztességes ember rájuk szavazzon. A Tarlósra azért nem fogok valószínűleg szavazni, de hogy ezekre sem, az elég valószínű. Pillanatnyilag elég nehéz olyan kihívó jelöltet elképzelni, aki megváltoztatná ezt a szándékomat.

rallus 2018.12.22. 09:47:57

"Szegény ember vízzel főz és fingon röhög." Ez a készlet....
süti beállítások módosítása