2011. szeptember 01. 00:40 - Reckl_Amál

Járuljunk az Úr asztalához!

Még a Gyurcsány-kormány ideje alatt mondta Kósa, hogy ami az országban zajlik olyan, hogy az ember a szíve mélyén drukkol, egyszercsak kijön a függöny elé a Monty Python társulat meghajolni.
Azon is nagyon egyetértően tudtam nevetni, amikor Váncsa István "rocky horror picture show"-nak titulálta a szoclib kormányzást.

Az alkotmányozási mániára azonban ezek enyhe körülírások lennének. Azon már rég nem lamentálunk - ilyen az ember, belenyugvós - hogy a fene sem kérte ezt a pongyolán összedobott, valódi tartalom nélküli izét, amit januártól az ország Alaptörvényeként kell tisztelnünk. De hogy kötelező lesz szeretni is, talán kicsit túlzás.

A legújabb ötlet szerint ugyanis Magyarország összes polgármesteri hivatalában biztosítani kell az új alkotmánynak egy külön helyiséget, benne egy törhetetlen üveggel lefedett asztallal, ahová a szöveget nemzeti színű szalaggal, a közepénél (a 28. oldalon) kinyitva kell az állampolgárok számára hozzáférhetővé, méltó módon megcsodálhatóvá tenni. Az önkormányzatnak ezen felül biztosítani kell egy személyt, aki gondozza és szolgálja az írást. Aki pedig nem tud vele betelni, annak a számára megrendelőlapokat kell biztosítani. Különösen perverzek egy Kövér László házelnök által dedikált példányt is igényelhetnek.

Ötletet írtam? Nos, elég pontatlanul fogalmaztam. Ez ugyanis egy hivatalos utasítás a területi közigazgatási ügyekért felelős államtitkártól. Mától van érvényben amúgy, kedves, hogy már a héten szóltak róla.

Erre a kiváló elgondolásra 50 millió forintot különítettek el. Az ötletgazda neve, aki egyben a lebonyolító is, magáért beszél: Kerényi Imre áll a pompás elgondolás mögött. Tudjuk róla (a Fidesz is tudja, mert nyilvánvaló), hogy nem teljesen normális, éppen ezért nem biztos, hogy önkormányzati utasításba kell foglalni, amit mond.

Tényleg nem értem, hogy mit vár ettől a kormányzat. A kifüggesztendő Nemzeti Együttműködési Nyilatkozat - amely ehhez képest szinte semmi - a visszájára sült el, hozadéka semmi.
Bele kellett volna írni az istenített műbe, hogy az önkormányzatok szuverenitása megszűnik. Ilyen kérdésekben nem túl ildomos központi ukázokat küldeni, az ajánlás is elég lett volna. Ha valahol erre óriási igény merülne föl, oda telepíthetnének egy ilyen asztalt.

Netán hangulatjavító intézkedésnek szánták? Azt hittem, annak tudatában formálgatták az új alkotmányt a saját érdekeik szerint, hogy az emberek nagy részét hidegen hagyja az alaptörvény. Nem is volt igazán nagy felhördülés miatta. Ettől ki érzi majd jobban magát? A széllel bélelt Kerényin meg az oktondi Schmitt Pálon kívül persze.

Esetleg tényleg tetőfokára hágott a cezarománia, és most már mindent aranynak képzelnek, amihez csak hozzáérnek? Jöhetne már az a kisfiú, aki leleplezi a meztelen császárt...

Gumicsontnak egy hangyányit drága. Nem utolsósorban pedig pont az ilyen muníciók gyűltek össze 2002-re is, amikor még egy enyhén beszédhibás, szürke, régi vágású szoci is megverte az ő házi Csaba királyfiúkat, a két lábon járó karizmát.

Egyik magyarázat sem tetszik, ahogy ezt az urizáló baromságot is elutastom. Ilyen csimbumcirkuszokra biztos nem adott senki sem felhatalmazást, mégha el tudom képzelni, hogy pár embernek tetszik. De hasznukra nekik sem válik.

11 komment
· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr533194449

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kész a leltár. 2011.09.02. 07:53:04

 De már nem számít. Elém került az írás, Hoffmann államtitkár kér. Szemem fennakadt, és át kellett gondolnom azokat a nem kőszikla keménységű értékeket, amelyek mentén felneveltek, amelyek vezettek életem során. Persze ez az egy hír önmagában...

Trackback: Elválni agytól, asztaltól 2011.09.01. 11:45:10

Kálmán levelét megírá Dr. Szabó Erika asszonynak, ama bizonyos asztal kapcsán....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2011.09.01. 05:09:23

Tisztelt Reckl Amál!

A tiszteletlenség hangját vélem kiolvasni soraidból.
Nem kőne értetlenkedni!
A Parlament őszi ülésszakán az első, sürgősséggel tárgyalt törvény a Gessler-törvény lesz.
Meg nem erősített hírek szerint, a megyeszékhelyeken, a megyei jogú városokban, és természetesen Budapest főbb terein, közszemlére lesz téve a Nemzet Kalapja. Ezt Bonsai Duce kedvenc kalapjáról mintázzák majd és feladata ugyanaz lesz mint anno Gessleré.
A zemberek akaratát érvényesítik majd a képviselők, midőn meg fogják szavazni.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: ezek az intézkedések is a háború részei és megvédik a zembereket a halódó nyugat káros begyűrűző hatásaitól. Kéretik jó pofát vágni hozzá....

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.09.01. 07:15:27

Ach, so. Kerényi. Ilyeténképp összességében szemlélve olcsón megúsztuk.

micream 2011.09.01. 20:45:30

tetszettek volna nem forradalmat csinálni

padmasambhava 2011.09.01. 20:56:13

Gyerekek, vicceltek ???

micream 2011.09.02. 01:10:28

@padmasambhava:

viccnek egy kicsit durva volna

halbikvera 2011.09.02. 10:03:06

Nem mondom, hogy az alternatíva sokkal szívet melengetőbb, de már kurvára bánom, hogy nem mentem el szavazni. Azt mindenesetre elérték az elvtársak, hogy ezentúl ezt a hibát nem követem el. Ha nincs kire, akkor majd valaki ellenében. Az első alkalommal is de utáltam őket...

Anselmo 2011.09.04. 08:37:12

Csodálkozom. Nem inkább Orbán-arcképet kéne kirakni az önkormányzatokban?

anonymand 2011.09.05. 02:58:57

@Reckl_Amál:

Tisztelt Reckl Amál!

Egy (nagyon) kicsit még legyen szabadon, de utána állítsák ki, minél hamarabb, a Vajdahunyad várában.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: ha Pesten járnék, ígérem, hogy fizetnék, hogy láthassam....
süti beállítások módosítása