2009. január 23. 14:58 - Reckl_Amál

Nem értem a homofóbokat

Általában nem értem, miért kell egyes csoportokat zsigerből utálni, de maximum annyit tudok tenni ellene, hogy ellenállok a kísértésnek, és amikor elönt az indulat, csitítom magam. Mert amikor a düh vörös ködje elszáll, nem esik nehezemre belátni a nyilvánvaló igazságot, minden ember kicsit más. És persze ne ítélj, hogy ne ítéltess, de azért ezt nem mindig könnyű betartani. Szóval a járható, igazságos út az egyedi elbírálás.

Különösen nem értem azt, amikor olyan embercsoportokat utálnak, akik ártalmatlanok - még a velük ellenszenvező embertársunk szemében is. Mert például a cigányokról erősen él a köztudatban az az előítélet, hogy kíméletlen bűnözők. (Itt is könnyen felfogható, hogy ez nem mindenkire igaz.) Na, de a melegek mit ártanak az annyira normális embereknek, akik képesek őket akár mérgezett tojással is dobálni?

Állítólag erkölcstelen életet élnek ezek a buzeránsok. Bár őszintén szólva nem egészen tudom, mit jelent erkölcsösen élni manapság. Gondolom, az utcán fenyegetni lila hajú tiniket, vagy buzinak hitt újságírókat felpofozni, az valamilyen morális felsőbbséget jelent, de azért én továbbra is bizonytalan vagyok.
Persze ilyenkor szokott az automatikus válasz jönni: ami a Bibliában áll, az jó lesz erkölcsi útmutatónak. Ezt általában olyan emberek mondják tapasztlataim szerint, akik azért túlzottan nem mélyedtek el a Bibliában. Elég furcsa szituáció volt, amikor erkölcsi fölénytől dagadó mellét azzal verte egy ismerősöm, hogy ő bizony a Tízparancsolat szerint él. Aztán arra a kérésre, hogy mondja el ezeket, nem tudott felelni, csak úgy össze-vissza, mint bármelyik átlagember, aki már hallotta ezeket valamikor.
Sajnálatos azonban - és nagyon nem erre akarom kihegyezni a posztot, de meg kell említeni - hogy egyes vallási vezetők nem intézik el ezt a dolgot a közöny semleges ködével, hanem maguk is lovat adnak a gyűlölködők alá.

De tegyük föl, bár azt nem egészen értem, ki merészeli akár sejteni is az isteni gondolatokat, az öregúr odafenn tényleg nem szereti a melegeket. És? Nem elég baj ez önmagában? Aki eleve kiutalja a homoszexuálisoknak az automatikus kárhozatot, miért tesz még rá kicsiny, jelentéktelen lapátjával egyet, hogy a delikvens ne csak a túlvilágon, de már most is szenvedjen? Esetleg akár fizikailag is. (Hiszen az önmaga által állított erkölcsi magaslatról nézve természetesen elképzelhető, hogy az ember egészséges lelkű fia összever olyanokat, akik az ő hajszálpontos, és pálinkával megtámogatott megfigyelés szerint olyanok.)
De Isten egy fokkal szelídebb báránykái megelégszenek a lelki terrorral: a gusztustalan, szexuális tartalmú, sértő viccektől a pikírt megjegyzésekig széles a skála.

Pedig ezek nélkül a gonosz kis óvodás lelkületű, beszűkült gondolkodású emberek nélkül sem mindig akkora élvezet melegnek lenni.

Egyszer egy érintett barátom elhívott az azóta bezárt Bohemian Alibi egyik hétköznap esti műsorára. A péntek estit jól ismertük: harsány transzvesztita show, villódzó fények, Desiré Dubonet agyonhangosított, rettenetes hangja és persze sok röhögés.

De kedd esténként az Alibiben ún. színházi estét tartottak. Ez azt jelentette, hogy már este 10-kor indult a program, a szokásos kezdésre, éjfélre már be is fejezték. A színházi est témája a nyár volt. Február elején, egy hófuvásos napon viszont kevesen küzdötték be magukat a belvárosba, úgyhogy a nézőtéren pár lézengő nézőn kívül csak a személyzet üldögélt. Ettől függetlenül a műsort megtartották. Volt Pancsoló kislány meg Éva Neoton féle Nyár van, gyönyörű giccsek, pont a csiricsáré parókák világába való számok.

Az egész annyira szomorú volt, hogy teljesen elkeseredtem tőle. Mindig sejtettem, hogy melegnek lenni nem az a szirupos csillogás, mint amire az ember Elton John rózsaszín szemüvegén keresztül rálát, de azon az estén értettem meg, mennyire magányos élet ez. Mennyire egyedül marad az ember, ha meleg és nincs szerencséje.
Régóta szimpatizáltam a melegekkel. Bizonyos okokból közösséget érzek velük ma is. De ez a mély, tömény szomorúság, amit ezen a vidámnak szánt, de valójában végtelenül keserű estén átéreztem, megdöbbentett. Ne tessék félreérteni, nem számalmat éreztem, hanem erre az estére kicsit én is meleg voltam. Csak éppen nem úgy, mint a mulatós estéken (ahol bár sok más heteró is jelen volt, mindig kicsi kívülállónak éreztem magam), hanem mint valaki, aki él egy életet, amit nem ő választott, ami nem egyszerű neki sem, és még utálják is érte olyan emberek, akikhez semmi köze.

Szóval lehet gyűlölni a melegeket; lehet kővel dobálni őket; lehet naponta megalázni ezeket az embereket lépten-nyomon.
Mindennek ugyanis semmi értelme sincs.

Még szerencse, hogy a normális embernek olyan normális az élete, hogy van alkalma még olyanokat is utálni, akiket nem is ismer. Kár, hogy a normális nem jelent semmi egyebet, csak azt, hogy a többséghez tartozik. Ebben legalábbis.

140 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr84897821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barbrady 2009.01.23. 16:51:50

coco 2009.01.23. 16:45:59

Jó, csak mondjuk férfiaknál pont hogy ilyen feminimebb viselkedés működik, nőknél inkább a parasztság. me azé fura volt pl. sört időre inni egy nővel, aki előtte köpködött :D

forumuser 2009.01.23. 16:52:32

@nyekk
Jó, azt tudjuk, hogyan szocializálódnak a cigányok. És a melegek hogyan? Csak mert nem tapasztalok egységes "buzimentalitást", sem aktuálisan, sem akkor, ha végigtekintek az emberiség történelmén.

coco 2009.01.23. 16:59:20

@Barbrady:
ez igen súlyos általánosítás, mind a férfiak, mind a nők esetében.
@nyekk:
és vajon a melegeket miért "útálod" (sic!)?
(a helyesírás-ellenőrző itt is működhetne esetleg, mert én "útálom", ha valaki nem tud helyesen írni...)

Barbrady 2009.01.23. 17:01:42

jó, hát most ítélj el, így általánosítom a melegeket, tapasztalat szerint. inkább annak mondd aki utálja őket, most én nemmind1 h magamban hogy kategorizálok...?

coco 2009.01.23. 17:03:55

@Barbrady:
ebből lesz az előítélet, de örülök, hogy nem utálod őket :)

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2009.01.23. 17:04:52

@nyekk: Rendben, mondjuk, hogy a cigányokat értem, lehet, hogy nagyobb százalékban antiszociálisak, mint mások, én nem tudhatom. A miérteket meg pláne ne firtassuk most. De a zsidók és a melegek hogy jönnek a képbe? Tudom példaként említetted őket, de akkor is megemlítetted :) Ha másokat említettél volna, akkor azokra kérdeznék rá :P

A rasszizmus meg szvsz idegengyűlölet. Nagyon-nagyon kevés olyan fajgyűlőlő van, aki csak egy 'fajt' gyűlöl. A lényege az ő 'mondanivalójuknak', hogy csak az ő rasszába tartozókat lehet embernek nevezni. Csak azért gyűlöl, mert mondjuk másmilyen a bőröd színe, és nem kell ehhez még provokálnod sem. Lélegezz, és már utál is.
A zsidók meg szerintem úgy kerültek a figyelmük középpontjába, hogy 'másmilyen' létükre nem átallanak még sikeresek is lenni. Ehhez aztán hozzákovácsoljuk a 'biztos azért, mert világméretű összeesküvést szőttek' típusú baromságot, és máris kész a rasszizmus egy speckó válfaja: az antiszemitizmus. Ráció nem kell, csak bonyolítaná a dolgokat.

Tűzvillám (törölt) 2009.01.23. 17:09:54

A kommentek egy részéből ezt szűrtem le: A melegeket utálni, az ugye nem szép dolog, mert tolerancia kell, meg elnézés amiatt, hogy ő más. És sajnáljuk is őket, mert nem ők választották, hanem így alakult.
A másik szöveg, hogy: mindegy, mit csinálnak a négy fal között, csak ne az utcán nyalják-falják egymást. Aki négy fal között homo, az oké, a körúton tangában riszálós az már nem annyira, de természetesen őt is el kell fogadni.

Akkor kérdezem: ha valaki utálja a melegeket, akkor neki miért nem jár a tolerancia és a sajnálat?
Meddig terjd a tolerancia?
Van olyan, hogy egyszerre toleráljuk a melegeket is és a homofóbokat is? Nyilván nem azokra gondolok, akik tojással dobálóznak, de azoknak nem is a homofóbia az elsődleges tulajdonsága, hanem az elmebetegség.

Igaz lehet, hogy ha én homofób vagyok, de otthon, négy fal között, csak a családban megtárgyaljuk, de munkahelyen nem hangoztatom, és utcán nem hirdetem, akkor tolerálható vagyok?

coco 2009.01.23. 17:15:17

@Tűzvillám:
a homofóbokat/gyűlölködőket miért kéne tolerálni? a melegeket azért kell tolerálni, mert semmi rosszat nem tesznek, egyetlen bűnük, hogy mások, mint a heterók. sajnálatot pedig egyáltalán nem várnak senkitől, és azok sem, akik toleranciára buzdítanak.
ha csak otthon szajkózod a hülyeségeidet, a családodnak például, akkor azzal természetesen tolerálhatóvá válsz, hiszen senki (aki ellentmondhatna) nem tud róla, hogy gyűlölködsz. maximum a gyerekeid és befolyásolható családtagjaid szívják meg, mert ők is pont olyan beszűkült, gyűlölködő emberek lesznek, mint te magad.

Tűzvillám (törölt) 2009.01.23. 17:15:18

A homofóbra is lehetne mondani: szegény, hát ilyen, mit csináljunk, el kell viselni, ő is csak ember.
Egy csomóan utálják őket, csak azért, mert homofóbok. Pedig ez csak egy érzés, nem tehetnek róla,ezt érzik, ez van, és kész, és rossz is nekik, az a sok gyűlölet belülről feszíti őket, és még csak nem is tolerálja senki a viselkedésüket.

Szaba77 2009.01.23. 17:17:37

Azért kell utálni valakit, mert az embereknek szükségük van a csoporthoz tartozás érzésre. Ez gondolom még az ősemberi időkből származtatható, amikor annak volt csak esélye a túlélésre, aki egy csoporthoz tartozott. A csoporthoz tartozás biztonságérzetére emiatt még ma is szükségünk van.
És mivel egy csoportba nem tartozhat mindenki, meg kell határozni,h ki nem tartozik bele.
Más vallás tagjai, melegek, más csapat szurkolói, stb. A csoport tagjainak az a tudat, h közös ellenségük van, így összetartoznak biztonságérzetet ad.

Nem vagyok se pszichológus, se filozófus, ezek csak a meglátásaim a világról.

nina2000 2009.01.23. 17:19:03

Az a szar, hogy ennyi ostoba vasárnapi morálfilozófus kis hülye, okoskodását lehet olvasni, egy semmitmondó-értelmetlen írás miatt " jaaaaj ééén annnyira toleráns vaook, ííírok is róóóla és úúúúútááááálom aki másként gondolkodik " mindenkinek más az értékrendje,hite,morális ingerküszöbe.....stb mert valaki utálja a buzzancsokat,az már jobbos-náci-agymosott ? A normális az lenne, ha ilyen idétlen kis szösszenetek nem jelenének meg.....de ez is hülyeség, mert az ilyen szarok is kellenek, hogy az okoskodó-savanykodó félértelmiségi seggek írogathassanak morálfilozófiai téziseket. szopjatok kukát ! CSááá !

coco 2009.01.23. 17:19:35

@Szaba77:
érdekes elmélet- de vajon miért van az, hogy van egy csomó ember, aki senkit nem akar gyűlölni, azért, hogy magát szerethesse?

Darth Revan 2009.01.23. 17:21:14

@nyekk:
Mi is a helyzet a pirezekkel?

Tűzvillám (törölt) 2009.01.23. 17:21:26

Tulajdonképpen azt a kérdést akartam megfogalmazni, hogy mi a különbség a két mondta között:

1. Utálom a homokosokat.
2. Utálom a homofóbokat.

Mellesleg coco félreértettél, a kérdésem csupán elméleti, én nem utálom a melegeket, a családban se igazán beszédtéma. Nem mintha számítana, hogy minek tartanak engem mások, csak amiatt írtam meg, hogy nehogy felcsapjanak az indulatok, hogy egy hülye homofób jött ide a blogra hozzászólni, nosza, essünk neki.

coco 2009.01.23. 17:22:51

@Tűzvillám:
itt beszélgetés folyik, nem esünk senkinek, csupán vitatkozunk.
kifejtettem, hogy szerintem mi a különbség a két mondat között.

pitaa 2009.01.23. 17:23:08

@Tűzvillám:
ahaha megyek veled hetero pride parade-re! :D

Morzsi36 2009.01.23. 17:23:55

Össze-vissza van itt keverve két teljesen különböző dolog. Az egyik a homoszexuálisok, illetve a homoszexualitás elleni nyílt fellépés, esetleg fizikai agresszió, illetve a homoszexualitás publikus megnyilvánulásaitól való idegenkedés. Az előbbi ideológiai szempontból védhetetlen, az utóbbira meg evolúciósan szelektálva van az ember, már az, aki foglalkozik utódnemzéssel. Ez magyarázza azt is, hogy egy férfi miért undorodik "két szőrös férfitesttől", két "izzadt női testtől" meg nem.
Szóval ne stigmatizáljuk azt, ami genetikailag van kódolva - se a homoszexuális hajlamot, se a homoszexualitástól való idegenkedésre való hajlamot.

Tűzvillám (törölt) 2009.01.23. 17:24:14

@coco : kevés embernek adatik meg, hogy megtalálja önmagában a harmóniát, és tudja magát minden körülménytől függetlenül szeretni.
Sokaknak szükségük van valami pótlékra, például arra, hogy a csoporthoz tartozásban megtalálják magukat.

pitaa 2009.01.23. 17:24:46

@nina2000/ pneumatic morosus brutalicus:
"Az a szar, hogy ennyi ostoba vasárnapi morálfilozófus kis hülye, okoskodását lehet olvasni, egy semmitmondó-értelmetlen írás miatt " jaaaaj ééén annnyira toleráns vaook, ííírok is róóóla és úúúúútááááálom aki másként gondolkodik "

ott a pont!!!!! :D

coco 2009.01.23. 17:25:57

illetve az szomorú, hogy ehhez gyűlöletre van szükség.

Tűzvillám (törölt) 2009.01.23. 17:28:13

@nina2000/ pneumatic morosus brutalicus:

Az a szar, hogy egy ilyen hülye, mindenki mást lesajnáló off topic-kommentjét lehet olvasni, aki értelmesen hozzászólni nem tud, csak mások hozzászólását ócsárolja. Remélem, boldog vagy nina, jól megadtad nekünk. Szinte már szégyelljük is magunkat, hogy van véleményünk.

Tűzvillám (törölt) 2009.01.23. 17:30:50

@coco :
Ha itt beszélgetés folyik, és nem esünk neki senkinek, akkor ezt a nekem címzett, enyhén személyeskedő mondatot hogyan értelmezzem?

"ha csak otthon szajkózod a hülyeségeidet, a családodnak például, akkor azzal természetesen tolerálhatóvá válsz, hiszen senki (aki ellentmondhatna) nem tud róla, hogy gyűlölködsz. maximum a gyerekeid és befolyásolható családtagjaid szívják meg, mert ők is pont olyan beszűkült, gyűlölködő emberek lesznek, mint te magad."

., (törölt) 2009.01.23. 17:32:34

Szerintem az egész meleggyűlölet, zsidózás, cigányozás, az önbizalom hiányánól fakad. Miszerint az elveit hangoztató ember szükségét érzi saját identitását másokhoz képest pozicionálni. Ennek hiányában hamar kiderülhet, hogy egy nagy 0, sőt 00, aki senkit sem érdekel, mert egy jelentéktelen oxigén pusztító csak.

., (törölt) 2009.01.23. 17:32:43

Szerintem az egész meleggyűlölet, zsidózás, cigányozás, az önbizalom hiányánól fakad. Miszerint az elveit hangoztató ember szükségét érzi saját identitását másokhoz képest pozicionálni. Ennek hiányában hamar kiderülhet, hogy egy nagy 0, sőt 00, aki senkit sem érdekel, mert egy jelentéktelen oxigén pusztító csak.

coco 2009.01.23. 17:33:28

@Tűzvillám:
nem hinném, hogy ez "nekedesés" volt, reagáltam a hozzászólásodra (ha az elméleti volt, akkor az enyémet is lehet elémletinek tekinteni), és belekomponáltam a saját véleményemet. nagyon elkeserítőnek tartom a gyűlölködést, és annak továbbadását a befolyásolható személyek felé.

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2009.01.23. 17:34:59

Tisztelt Blogoszféra!

Én, kérem, meg merem írni azt, amit mindenki. Soha nem rettenek vissza attól, hogy kimondjam a divatos igazságokat. És ha olyasvalakik mellett kell kiállni, akik mögött nap mint nap felsorakozik az egész liberális értelmiség, akkor halált megvető bátorsággal ott termek én is, a hátsó sorban, és azt kiabálom: "Én is! Hadd én is!"

Bátran rúgok én is a földön fekvő egyházakba, hiszen minden mértékadó budapesti trendi értelmiségi ezt teszi. Mondjuk pár száz évvel ez előtt talán picikét fostam volna tőlük, de ma már szabad szidni őket. Le velük!

Aztán hadd említsem meg, hogy pfuj fasiszták. Igen, én vállalom abbéli meggyőződésemet, hogy a Magyarországon a szavazatok kb. 3%-át megszerezni képes szélsőséges, dilis szerencsétleneket nem kedvelem! Ugye, milyen különlegessé tesz ez engem?!

Mai írásom témája legyenek az X-ek, ahol X tetszőleges kisebbség, akiket ezért vagy azért nem szeretnek sokan. Vagy visszataszítónak tartják bizonyos szokásaikat, vagy félnek tőlük, mindegy. De lényeges, hogy ma minden értelmiségi mindenütt szajkózza, mennyire nem szabad bántani az X-eket. Mondjuk az arabok, a mélyen vallásosak és egyéb nem trendi, népszerűtlen kisebbségek nem alkalmasak erre, azokkal csak lejáratnám magam.

Szóval: Nem értem, miért bántják az X-eket! Utálom az X-ofóbokat. Hüjje fasiszták. Eközben Orbán nem mond le. Tipikus. Az ellenzék nem mond le. Ilyen ország ez, hát kérem. Épülnek a krematóriumok az X-ek számára.

A múltkor voltam egy X buliban. Szegények olyan szomorúak voltak, hogy a fasiszták és az X-ofóbok bántják őket! Aznap én is X voltam. Meg kell védeni az X-eket. Eközben az ellenzék nem mond le. Itt tartunk 2009-ben.

Kérdeztem egy keresztény X-ofóbot, hogy Isten tud-e teremteni akkora követ, amit nem bír felemelni. A barom csak habogott. Ilyen emberek szidják az X-eket. Ma, Magyarországon. Miközben Orbán Viktor fasisztái birodalmi sasos egyenruhában masíroznak a Mussolini sugárúton, és mindenkire lőnek, aki mozog.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.23. 17:36:18

@Morzsi36:

Az idegenkedésből nem kell következnie ítéletnek.

Sőt az ember éppen attól (is) ember, hogy racionális eszközökkel képes felülemelkedni az idegenkedésein.

Aki erre a felülemelkedésre nem képes, az ne legyen már büszke magára!

Fekete Sámuel 2009.01.23. 17:38:56

A homoszex bűn. Tilos. Megtiltom!

Szaba77 2009.01.23. 17:40:24

@coco :
Nem vagyunk egyformák. Van akinek nagyobb az igénye a csoporthoz tartozásra van akinek kisebb. Én is megelégszem azzal, hogy a barátaim csoportjához tartozok, nem utálom azokat akik nem azok. :)
És persze a csoporttól is függ. Egy ultra fociközösség elvárja a tagjaitól az utálatot.
Vannak olyan csoportok is, akik az egész világnak sérelmezik, hogy őket utálják, közben ők ugyanúgy utálnak másokat.
Nem vagyunk egyformák, mondom. :)

forumuser 2009.01.23. 17:49:19

"jaaaaj ééén annnyira toleráns vaook, ííírok is róóóla és úúúúútááááálom aki másként gondolkodik "

Ezt úgy bírom, amikor egyrészt a toleranciát hirdetők szemére vetik, hogy miattuk erkölcstelen foskupac a világ, merhogy mindent tolerálnak, amit nem kellene, aztán meg számon kérik rajtuk, hogy miért nem tolerálnak mindent.
A másként gondolkodást igen, de a gyűlöletet miért is kellene?

Fekete Sámuel 2009.01.23. 17:51:49

fortisszamifingusz: és neked ki mondta meg, hogy melyik a gyűlölet és melyik a "másként gondolkodás", te kis porbafingó pszeudozsiddancs?

forumuser 2009.01.23. 17:52:00

Namármost ha én egy toleráns világszemléletű meleg lennék, tolerálnom kellene, ha buziságom okán valakik jogot formálnának arra, hogy szétverjék a képemet?

AndOr01 2009.01.23. 17:54:56

Az egész homoszexualitásban azt utálom leginkább, hogy valaki mindig előveszi ezt a témát.

Az átlag polgár elvan anélkül is, hogy állandóan a homozikra kellene gondolnia. Ha valakinek joga van homoziknak lenni, mert úgy született, akkor meg másnak joga van "zsigerből utálni", mert Ő meg úgy született. Tessék már megérteni, hogy a homoszexualitást utálni ugyanolyan jog mint pl. ha valaki utálja a pacalt vagy az osztrigát, stb. Lehet győzködni, hogy a pacal igenis nagyon finom. Meg hogy biztosan nem ettél még igazi pacalt, de akkor is joga van az illetőnek utálni a pacalt. Ha egyszer rosszul lesz tőle, akkor annyi, kész, pá-pá ...
A poszt írója jól látja : " ...zsigerből utálni ...".
A zsigerből az azt jelenti, hogy nem egy megtanult, hanem inkább egy veleszületett dologról van szó. Tehát, ha elfogadjuk, hogy a homoziknak lehet zsigerből vonzódni egymáshoz, akkro mértne taszíthatna ugyanúgy ez a dolog az egyébként heteroszexuálisnak született egészséges embereket. (Tudom, a homozik is egészségesnek tartják magukat. Én meg szerencsétlennek tartom Őket, az meg az én dolgom. Addig amíg nem jön a gondolatrendőrség megtehetem.)

Senki nem kérdezte még senkitől meg, hogy kitől tanultad, ki tanított a homoszexualitás elutasítására. Kitől tanultad, hogy ez undorító. Persze, senkinek nem jut eszébe, mert mindenki tudja, hogy ezt nem tanulja az ember, hanem "belülről jön". Akkor meg mi bajotok vele? Így született. Fogadjuk el! Legyünk toleránsak és fogadjuk el és ne rekesszük ki azokat akik sajnos úgy születtek, hogy zsigerből utálják az egész témát úgy ahogy van. Ne piszkáljuk Őket nap mint nap.

Aki nem szerti a pacalt, vagy az osztrigát stb. annak ugyan ne kelljen már lépten nyomon arra a gondolnia amitől rosszúl lesz. Ha pedig állandóan azzal ingereljük és a végén kidobja a taccsot, akkro ne kezdjük már el, hogy az illető az előitéletei miatt kirekeszti a pacalt, vagy kirekeszti az osztrigát és, hogy ez milyen csúnya dolog. Nem hiszem, hogy az a megoldás, hogy másokat csak azért, hogy bizonyítsák, hogy nincsenek előitéleteik, akkor örök sárgaságra kellene ítélni, különben valami bűnös lélekként kell megbélyegezni.
Az nem így van.

Tudjuk, hogy a nagy hazugságokból lesznek a nagy igazságok, csak eleget kell ismételni. "Ha nemszereted a buzikat akkor kirekesztő vagy!".
Hát inkább az szégyellje magát aki ezt kitalálta.

Könyörgöm! Hagyjuk meg egymás zsigereit mindenkinek a privát szférájában és ha valamit zsigerből útálok, akkor az hadd legyen már az én saját dolgom és ugyan senki ne szóljon bele! Mert, még az találnám gondolni, hogy velem szemben kirekesztően gondolkodik az illető.

2009.01.23. 17:56:24

A legviccesebbek a toleránsok, akik gyűlölik és nem tolerálják az intoleranciát! :D

Ha olyan eszméletlenül toleráns vagy akkor a homofóbokat miért nem tolerálod? Miért nem látod be, hogy ők más emberek, más a véleményük, mint pl a buzernyákok.

@Pók: azért neked is lehetett egy gyermekorod háverom! :D Te is a saját sikolyodra ébredsz és sírva alszol el azt látom! :D

Fekete Sámuel 2009.01.23. 17:58:16

fortisszamifingusz: és neked ki mondta meg, hogy melyik a gyűlölet és melyik a "másként gondolkodás", te kis porbafingó pszeudozsiddancs?

2009.01.23. 18:00:50

Lemaradt:
A buzikkal az a fő probléma hogy foglalkozni kell velük.
Mert oké ratyik, egymás répájáért kapdosnak, amikor nekik is van, oké. De könyörgöm csinálják kussban, együtt otthon. Miért kell felvonulni, meg posztot írni, meg siránkozni, hogy jááááj mennyi homofób van és mégcsak nem is házasodhatunk össze a férjecskémmel.

KEzdek rájönni, hogy a buzik rosszul érzik magukat ha nem foglalkoznak velük. Ha nincs vmi balhé körülöttük, egyszerűen rosszul alszanak és viszket a hátuk.
Úgy már nem is vicces buzinak lenni ha nem mindenki arról beszél és vitatkozik.

funfun 2009.01.23. 18:04:20

@AndOr01: Akkor ér gyűlölni a keresztényeket is, ugye? "Van, aki így született. Fogadjuk el." A te gondolatmeneted szerint. Szép levezetés volt, gratulálok.
Egyébként hogy ki buzzancs, nem mindig egyértelmű, és sokszor okoz meglepetést. Mint az az ismerős család, ahol nemrég megvalósult az, ami a "Mesekönyvek, amiket nem adtak ki" listán szerepelt: "Aki miatt anyut elhagyta apu, úgy hívják, hogy Béla".
Pedig de szép heteró kapcsolat volt, 2 gyerekkel...

2009.01.23. 18:06:31

@funfun: Keresztényeke és a vallást is lehet gyűlölni. Én is útálom az összes megvezethető birkát, de ők legalább nem tüntetnek hogy őket hogy elnyomják.

rattenfanger 2009.01.23. 18:10:00

Konkrétan szarok rájuk. Irritál amikor egy maroknyi csapatuk kamionon vonaglik műbrokival, de ez heterokkal is irritálna.
Szal nem hoznak lázba.
A buzzancsok egymás közötti házasságát meg engedélyezném, kiváncsi lennék akkor miért hörögnének újfent.

Delinquent 2009.01.23. 18:11:08

Szerintem a legtobb homofob latens homoszexualis, es ugy fognak jarni mint az Amerikai Szepseg-ben a katonatiszt.
Maskulonben minek foglalkoznak ennyit a temaval?
De tenyleg, ki a szart erdekel ki mit csinal otthon vagy az utcan, max nem nezek oda.
Az egesz tema meg egy posztot sem er meg...

I-brahi 2009.01.23. 18:11:59

Pszientológus

Nagyon könnyű megkülönböztetni: Aki porbafingó pszeudozsiddancsnak nevezi a másikat, az elég nyilvánvalóan a gyűlölködő kategóriába tartozik. Ha én is valami hasonló szépet írnék rólad, azzal csak a gyűlölködők táborát gyarapítanám. Na ez a különbség!

Szaba77 2009.01.23. 18:14:27

A demokrácia lényege az lenne,h mindenki azt csinál amit akar, míg másoknak nem okoz kellemetlenséget, problémát vele.
És itt a probléma nem az,h rossz érzéseket kelt bennem, vagy zavar.

I-brahi 2009.01.23. 18:16:09

Hivatásos beszólóművész:

Az a toleráns aki mindent tolerál? Amikor lerugdosnak a buszról csak mert fekete vagy (nemrég történt ilyen a 956-oson), akkor az illetőnek azt kéne mondania, hogy "Jól van, elfogadom, hogy nem tetszik neked a képem?" Gondolkodjál már...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.23. 18:18:22

@Hivatásos beszólóművész:

Miért kellene foglalkozni velük?

Te beteg vagy. Ki mondta, hogy "kell"?

forumuser 2009.01.23. 18:18:38

"Miért kell felvonulni, meg posztot írni, meg siránkozni, hogy jááááj mennyi homofób van és mégcsak nem is házasodhatunk össze a férjecskémmel."

Szvsz nem reklámozni akarják, csak nem akarják titkolni sem. Illetve nem akarják, hogy titkolni kényszerüljenek.
A homoszexualitással való kérkedést önvédelmi reakciónak tartom; ha megvetnek valamiért, csakazértis az orruk alá dörgölöm és megggyőzöm magamat, hogy csak azért vetnek meg, mert jobb vagyok náluk.
Ez persze az alapvető cél elferdülése, mert a buzigyűlölet ellentéte nem a buziimádat, hanem a semlegesség.

tsimora 2009.01.23. 18:22:35

@rattenfanger: "Irritál amikor egy maroknyi csapatuk kamionon vonaglik"
Ugye ebbe beleérthetjük a heti rendszerességgel megrendezett, nevetséges ruhákba öltözködő hetero büszkeség napját is, amit csak úgy hívunk, hogy: 'nászmenet'.
A műborkiról meg csak annyit, hogy több esküvői tortára tesznek marcipánból, mint amennyit melegfelvonuláson valaha is láttál.

Na, ki kezdte? Na ugye.

I-brahi 2009.01.23. 18:24:34

És igen, az intoleranciát nemhogy nem kell, de nem is szabad tolerálni, mert ezzel csak legitimálod, hogy az a helyes gondolkodásmód, ha bizonyos önkényes kategóriák alapján (zsidó, homokos, cigány, néger) utálod az emberi társadalom egy részét. Utáld azt személy szerint, aki ártott neked. Na de az összes felsorolt???

Van egy idevágó remek vicc:

Az első világháború utáni években egy vasúti fülkében az egyik utas panaszkodik, hogy milyen rosszak a fizetések, nagy a munkanélküliség, a korrupció stb., majd hozzáteszi:
"És mindennek a zsidók az okai."
Egy hang az egyik sarokból:
"Meg a biciklisták."
"A biciklisták? Miért éppen a biciklisták?"
"Miért éppen a zsidók?"

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.01.23. 18:27:37

KONKRÉTAN ki dobál manapság mérgezett tojást szêplelkû melegekre? Van errõl pontos, ellenõrizhetõ adat? Mert ha nincs, ne írjuk, ha kérhetem.

Ha jól értem, az egymást keresztül-kasul gyûlölõ radikálszélsõjobbnépfiak egy igen harsány jelenséget próbáltak tojásozni-büdösözni, amitõl nekem ide-oda kifordul a gyomrom. A zsák meg a foltja, ugye.

Ezt én nem látom olyan nagy problémának, mint a melegek magányosságát. Akik persze ugyanúgy magányosak, a poszt alapján érthetõ módon, mint a depis heterók, vagy kétnyelvû analfabéták. Szar dolog. És még szarabb ez egy szarul menõ országban, aminek a legismertebb publicistája Joker bohócot is lepipáló lendülettel okád mindenre, ami szent. Lehetne.

Nem kapcsolná valaki fel a villanyt?

rattenfanger 2009.01.23. 18:28:37

@tsimora: :)
kb. ennyi jut eszembe a hasonlatodról

forumuser 2009.01.23. 18:29:31

AndOr01
Összemosol két különböző dolgot; az egyik az, hogy egy heteroszexuális férfiembert nyilván taszít a homoszexális aktus maga. A másik pedig magának a homoszexuális embernek a megvetése, gyűlölete.
Idézem saját magamat.

"Számomra két egymáshoz simuló szép férfitest látványa izgató.
Saját ízlésünk okán nem várhatjuk el, hogy bizonyos külsejű illetve bizonyos szexuális orientációval bíró emberek ne járjanak az utcán, vagy hogy szublimáljanak.
Ez olyan volna, mintha ki akarnám irtani a pókhasú, kopaszodó, gombáslábú, túrósfaszú férfiakat, mert szerintem undorító lehet a szexuális életük."

Nem; taszíthat a pókhasú, kopaszodó, gombáslábú, túrósfaszú hímegyed teste és szexuális élete, de ettől még az embert nem gyűlölöm és nem akarom bézbólütővel agyonverni, tudniillik nem ártott nekem.
És ha nem szeretném visszaokádni az ebédemet, egyszerűen nem kezdek arról mazochista mód fantáziálni, hogy milyen borzasztó élmény volna leszopni a delikvenst.
Érted a különbséget?

Azt pedig egyszerűen nem hiszem el, hogy a melegfelvonuláson kívül olyan nagyon gyakran és váratlanul a számára hányingerkeltő homoszexuális tevékenységgel találkozna az átlagember.

avus · http://avus.blog.hu 2009.01.23. 18:30:25

@Hivatásos beszólóművész:

"A legviccesebbek a toleránsok, akik gyűlölik és nem tolerálják az intoleranciát! :D"

Segíts kérlek, keresem azt a hozzászólást, amiben itt bárki utcakővel/tojással akarná megdobálni a homofóbokat, esetleg a Dunába akarná lőni őket.

forumuser 2009.01.23. 18:31:39

I-brahi
Köszönöm, hogy válaszoltál helyettem. Stimmt.

kismarci 2009.01.23. 18:34:01

szerintem a melegek utalasa generacios kérdés is: az idôsebbek nem viselik el ôket, mert ôk még ezt hallottak az iskolaban, a hittanoran, otthon, hogy ez bûn.

Szabadság Kapitány 2009.01.23. 18:35:36

Ez az egész buzi-ügy egy porhintés,ezzel akarják elterelni a figyelmünket a valódi veszedelemről: évszázadok óta nem volt boszorkányégetés!!!! A vasutas sztrájk idején a szomszédom seprűnyélen járt be a munkahelyére, és ti a buzikat üldözitek?? Ébredjetek!!!

forumuser 2009.01.23. 18:36:48

Még egy hasonlat AndOr01-nek, aztán megyek, vár a paaarééé.
Legyen mondjuk a kakiszex, mert speciel engem taszít. Tehát nem akarom nézegetni.
Tegyük fel, hogy ismerek két olyan embert, aki műveli.

Helyes volna, ha gyűlölném őket?
Nem. Amíg nem játsszák le nekem orvul az egyik házipornóvideójukat.

És ha teszemazt kézenfogva járnak az utcán, s nekem ettől hányingerem lesz, az egyértelműen az én saram.

coco 2009.01.23. 18:38:14

fortisszimafingusz for president :)
de komolyan

Archenemy 2009.01.23. 18:46:55

"mert ôk még ezt hallottak az iskolaban, a hittanoran, "

mert a hatvanas években minden második óra hittanóra volt ugye

mindenesetre megvolt a mai poszt is a "keresztény= álszent tudatlan buziverő gyűlölködő" vonalon legalább...

gigabuzi 2009.01.23. 18:50:38

Én mire buziként felnőltem egy munkáslakótelepen, úgy gyülöltem magam, mert buzi vagyok, hogy többször majd felkötöttem magam. Aztán 14 évesen alkesz lettem aztán 12 évig kábszereztem, mire eljutottam oda, hogy valamenyire elfogadjam magam. Szívből kívánom az összes homofóbnak, hogy holnaptól buziként ébredjen fel és 10000000 évig éljen buziként ebbe mostani jó magyar valóságban!!! Kívánom magamnak azt, hogy örökre felejtsem el, hogy buzi vagyok!!!

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.01.23. 18:52:23

köszönöm drága RECKL AMÁL!a szívemből szóltál és magamra ismertem.de ezt te is tudod,hogy mennyi szenvedéssel jár a "magányos buzi létem".nagyon becsüllek a kiállásért.és egy szlogen amit mindenkinek ajánlok,hogy beleverje a kicsi fejébe:"TE IS MÁS VAGY,TE SEM VAGY MÁS"

kismarci 2009.01.23. 18:52:25

@Archenemy:
én jartam.... csak azért merészkedtem leirni, mert elsô kézbôl vannak az informacioim. bar nekem nem parttitkar volt az apam ;)

coco 2009.01.23. 18:52:54

@Archenemy:
érdekes sommázat, mert szerintem egyáltalán nem erről szólt a dolog.

Szabadság Kapitány 2009.01.23. 18:54:13

gigabuzi: hűtsd le magad. A buzik is ugyanannak az Istennek a teremtményei, mint a homofóbok. Nagy mókamester Ő. Csak nem minden teremtményének van humorérzéke. Ez itten a baj.

Archenemy 2009.01.23. 19:01:19

@kismarci:
"én jartam.... "

Sőt képzeld, én is. Ott ordibálta nekünk a pap bácsi, hogy "a buzikat máglyán kell megégetni!", és nekünk hangosan kántálva kellett utánamondani. Biztos ezért van. Tuti. A hittan miatt. Hogyhogy erre más még nem jött rá, hiszen olyan triviális, majdnem annyira, mint a zsidók világméretű összeesküvése.

@coco:
Az is érdekes volt, hogy lehet a leggyorsabban összemosni a "bibliára hivatkozók" táborát a "buzikat mérgezett tojásokkal dobó szélsőséges csürhe" táborával. Gyorsan, baze, gyorsan! A kurucinfó hasonló gyorsasággal tudja a talmudistákat összemosni a buzikkal.

I-brahi 2009.01.23. 19:03:28

Archenemy: Olvass a sorok között kicsit. Pontosan azokkal van a baj, akik összemossák a kereszténységet a homofóbiával. És mindkét oldalon. Ha én azt mondom, hogy utálom a keresztényeket, mert homofóbok, az baj. De az is baj, ha azt mondom, hogy utálom a homokosokat, mert a Biblia is megmondja, hogy őket utálni kell. Nem mondja! Sőt: Arra szólít fel, hogy mindenkivel legyél toleráns. És ha mondaná is. Nem kell mindent szó szerint venni, ami le van benne írva. Éppen ez ennek a könyvnek a különlegessége: Hogy tudni kell értelmezni. Tulajdonképpen miért nem kövezzük meg az összes házasságtörőt vagy adjuk el a lányainkat rabszolgának?

bamaco · http://fefehir.blog.hu 2009.01.23. 19:04:58

Szerintem az európai közerkölcs annyit követel meg, hogy az emberek intim dolgaikat hagyják meg a "hálószoba" falai közé. Szerintem minden ilyen ellentét a fogalmak tisztázatlansága miatt van.

hátezgáz 2009.01.23. 19:05:08

A buzik hendikepje alapból, hogy IGAZI férfit szeretnének maguknak párnak. És hát ugy ezzel szemben mi jut nekik... Egy másik buzi. Számukra soha sem teljesedik be az, ami egy heteronak még összejöhet, a tökéletes szerelem.

Archenemy 2009.01.23. 19:05:40

@I-brahi:
"Pontosan azokkal van a baj, akik összemossák a kereszténységet a homofóbiával. És mindkét oldalon. "

Ok, meggyőztél, ennek értelme van.

GayBears · http://gaybears.blog.hu/ 2009.01.23. 19:08:49

"Mindig sejtettem, hogy melegnek lenni nem az a szirupos csillogás, mint amire az ember Elton John rózsaszín szemüvegén keresztül rálát, de azon az estén értettem meg, mennyire magányos élet ez. Mennyire egyedül marad az ember, ha meleg és nincs szerencséje."

Érdekes, habár véleményem szerint ha magányos valaki az nem attól van hogy meleg..., hetero emberek is lehetnek magányosak, és ők pedig nem azért magányosak mert heterok.

A magány az nem ott kezdődik hogy valaki párkapcsolatban él vagy egyedül, lehet valaki úgy is magányos hogy együtt él valakivel, de úgy is hogy mindig nyüzsögnek körülötte. És az is könnyen lehet hogy valaki egyedül él, de egyáltalán nem magányos, mert vannak barátai. stb. Ám ez mind nem attól függ hogy hova dugja amit dughat. :)

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2009.01.23. 19:09:53

attól mászom a falra amikor valaki kifejti hogy milyen jófej buzikat ismer és ööt nem zavarja hogy a hálószobában mitcsinálnak. Én meg nem akarom tudni basszameg egy buziról hogy az. Csak. Mert túl jó a fantáziám és elképzelem ahogy az egyikük fasza a másik ánuszában vájkál és esetleg kakás lesz a makkja amikor kihúzza.

Kivlov 2009.01.23. 19:14:02

legyél buzi, bazz, csak ne reklámozd. ha valaki arra izgul, egészségére, nem tehet róla. De hogy pl. az én 4 éves kisfiamnak azt kelljen néznie, hogy 2 köcsög egymást nyalja az utcán, az nonszensz. majmok. nem arra kéne büszkének lenni, hogy buzi valaki, hanem arra hogy tisztességgel fizeti az adót. senkiháziak

AndOr01 2009.01.23. 19:14:42

@funfun:
Hát ha valaki úgy született, akkor hagyjuk neki. (Egyébként nem tartom valószínűnek, hogy a vallásokkal szembeni ellenérzés a génekbe van kódolva. De a hasonlatod után nem is várom, hogy megértsd a különbséget.)

Mindenesetre "érdekesnek" látom, hogy a te logikádban a buzi ellentéte a keresztény. Az enyémben a hetero.

Vagy lehetséges, hogy neked mindenről az jut eszedbe, hogy utáljuk már a keresztényeket? :)

I-brahi 2009.01.23. 19:16:31

Kivlov:

Az a baj, hogy a te olvasatodban Magyarországon a közszolgákon kívül sajnos nem lenne túl sok büszke ember. Nemi identitástól vagy politikai hovatartozástól függetlenül :)

Szabadság Kapitány 2009.01.23. 19:18:44

Az ilyen Reckl Anál félék sosem fogják megérteni, milyen jó nekünk, normális átlagembereknek. Oztán irígykednek.

csakazértse 2009.01.23. 19:19:42

Akkor ennek a post-nak sincs értelme.
Olyan embercsoportról írsz, akik utálják a buzikat. Akkor velünk (akik utálják) se legyen problémád,mert másképpen gondoljuk.
A hátamon feláll a szőr amikor azt mondják ez betegség. Ők sem akartak azok lenni. Akkor miért vonulnak kivont p*ccsel a körúton. A betegség nem itt kezdődik. A buzi az buzi.Nekem is van ismerősöm. Ő is buzi.

AndOr01 2009.01.23. 19:31:49

@fortisszimafingusz:
Te láttál egyetlen utalást az írásomban arra, hogy bármit kellene csinálni a buzikkal? Olvasd végig és rájössz, hogy nincs benne ilyen.

Ki akar kiírtani bárkit is? Ugyan már vitatkozzál azzal amit írtam, vagy ne vitatkozzál!

Méghogy én mosok össze dolgokat...

Albert.Spica 2009.01.23. 19:53:53

Ott eleg nagy bajok vannak ahol mar toleranciarol kell beszelni.

jo napot

Dódi 2009.01.23. 20:09:16

kedves Reckl Amál, gratulálok az index főoldalnak, és az írásodhoz is, nagyon tetszett!

úgy általában minden hozzászólónak:
"élni és élni hagyni".

üdv: Dódi

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2009.01.23. 20:10:22

Utáljuk inkább a testi- lelki sérülteket!
Ők is csak úgy születtek, esetleg később lettek nyomik. Furcsa testtartással járnak, némelyikük egészen idiótán néz ki (talán, mert az). Lépten-nyomon mutogatják magukat, sőt, paralimpián szerepelnek, ahelyett, hogy elbujdokolnának valahol. És a legtöbbjük még büszke is erre. Megjelenésük zavart vált ki az igaz magyar emberből, hülyeségeket kérdeznek, furcsán beszélnek, és néha át kell kísérni őket az utcán. A középületeknél rámpával emlékeznek meg róluk. A vakoknak külön írást találtak ki, pedig mennyivel több látó van. Az állam gondoskodik róluk, pedig nem dolgoznak, egy frankó üdülőhelyen nyaralnak egész életükben. A fajfenntartás esetükben igencsak korlátozott (akár az ivaros szaporodásban nem különösebben jeleskedő melegeké, leszbikusoké).
Tanult kommentelők! Mit is róluk a Biblia?
Vajon hányan dobálnának meg tojással egy nyomi felvonulást?

snakekiller23 2009.01.23. 20:11:02

Kérem az egész tojásdobálásos, melldögetve erkölcscsőszködős cirkuszolás ami elindult manapság pusztán a kultúrharc része. Alapjáraton még a 3%-nál is kevesebb azoknak az aránya akik csókolózó meleg párok láttán azonnal habzó szájjal előkapják a viperát; viszont a melegek emancipációja a liberális oldal egyik vesszőparipája évek óta és az ellenoldalon beillesztik az egyházellenesség, idegenszívűség, stb. mellé, mint a nemzeti öntudatot és kultúrát veszélyeztető gondolatot. A dolog azóta lett problémás, hogy a széljobb fejébe vette, hogy úgy lehet bázist növelni, ha a létező leghisztisebb liberálisoktól addig megszokott módon reagál mindenre ami akár közvetve is az ellenoldalhoz köthető.

Én nem tapasztalom, hogy a hazai társadalom zsigerileg gyűlölködő, meg intoleráns lenne; ez inkább egyfajta póz, modorosság, amivel elhatárolják magukat attól amit szerintük a liberálisok képviselnek.

Ld. a posztokat itt és máshol ilyen témában; a többségnek elvben semmi baja a homoszexualitással; az "intolerancia" inkább egyfajta általános prüdériaként nyílvánul meg, pusztán a helyzetből fakadóan a melegek ellen.

attila1 (törölt) 2009.01.23. 20:14:34

Blassius: új értelmet adtál annak a kifejezésnek, hogy "beteges fantázia". Jó szórakozást hozzá... A "buzikat" utálod vagy inkább saját magadat?

attila1 (törölt) 2009.01.23. 20:22:21

a melegfelvonuláson női ruhában parádézók nem egy szép látvány. Mit csináltam erre én: nem mentem oda megnézni. Minden homofóbnak ezt tudom ajánlani. Csakhát a gyenge embereknek mindig kell egy csoport, akin levezethetik a frusztrációikat. Akiknél úgymond "különbnek érezhetik magukat". Ez az egész csak erről szól. Gyenge, bizonytalan emberek erőszakban vezetik le a feszültséget. Érveknek itt nincs helye. Rájuk kell hagyni, ha csak dumálnak és féken kell őket tartani, ha tenni is akarnak valamit.

feltételes reflex 2009.01.23. 20:55:10

Amál, szép volt ez a poszt, köszönet érte.
Annyira beteg, paranoid már ez a világ, hogy már régóta nem olvashatunk ennyire személyes reflexiókat.

"Szóval a járható, igazságos út az egyedi elbírálás." - Igen, ebben is csak igazat tudok adni.

(ja, én kb. pont annyira vagyok érintett, mint te:)))

FIAT! · http://fiat.blog.hu/ 2009.01.23. 21:03:13

Kedves Amál! Gratulálok a poszthoz – habár (a hasonló tematikájú bejegyzések kommentjei alapján valószínűleg) nem többségi magatartás a tied, mégis ezt merem normális gondolkodásnak tekinteni.
További szép estét!

szamócaábris (törölt) 2009.01.23. 21:04:32

En a hetokat is nagyon utalnam, ha ugy viselkednek mint a melegek, ezen a felvonulason, csak hogy mig az elöbbiek egy zart fizetös erotika killitason mutogatjak magukat, addig az utobbiak kimennek az utcara es ott himbaljak ami hozzajuk van növe.

Az is undorito ha utcan enyelgö, egymast nyalo falo ferfi-nö part latok, miert lenne szebb egy ferfi-ferfi, vagy nö nö parositasban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.23. 21:10:56

@szamócaábris:

De hiszen ez nyilvánvalóan nem igaz.

A Budapest Parádén pont az történik, amit leírsz: "kimennek az utcara es ott himbaljak ami hozzajuk van növe."

attila1 (törölt) 2009.01.23. 21:13:36

szamócaábris: na igen, én is utaztam már úgy villamoson, hogy egy huszonéves fiú-lány pár kábé 10 percen át "cuppogott" a fülembe kábé 30 centiről. Arra gondoltam, elkezdem bámulni őket, és ha észreveszik és nem tetszik nekik, akkor beszólok, hogy hétfő reggel van egy tömött villamoson, talán viselkedni kéne egy kicsit. Aztán nem tettem meg, pedig nevelési célzattal talán jó lett volna...

szamócaábris (törölt) 2009.01.23. 21:19:17

Es meg egy: a katolikus egyhaz tolerans a buzikkal, ugyan az hogy valaki buzi nem tartja bünnek, Csupan a hazassagon kivüli szexualis eletet ellenzi, az viszont mindekire, igy a heterokra is vonatkozik, Ha egy homkos meggyonja, hogy üzekedett, nem lesz több a penitencia, mint a masik oldalon.

Raadasul ez a tilalom csak a katolikusokra vonatkozik, es ha nem katolikus valaki akkor meg mit erdekli. Ha nem ert vele egyet, keresztelkedjen ki, de szerintem mas vallasokkal sem fog jobban jarni.

attila1 (törölt) 2009.01.23. 21:21:58

@szamócaábris: a "házasságon kívüli szexuális életet ellenzi" de az egyneműek házasságát is. Akkor hogy is van az,hogy kat. egyház nem tartja bűnnek a homoszexualitást? Ez csak mellébeszélés. Nem akarnak szembe nézni az élettel

szamócaábris (törölt) 2009.01.23. 21:56:59

@attila1: egynemüeknek a katolikus egyhaz nem szolgaltatja ki a szentseget (a hazassag egyike a 7 szentsegnek)

nem tudom mas egyhazaknal hogy van, de az engem nem is nagyon erdekel, mert en ide tartozom, a többivel fogalkozzanak azok akik oda tartoznak.

viszont akik nem tartoznak ide jo lenne ha nem foglalkoznak velünk - es akkor lenne bekesseg.

attila1 (törölt) 2009.01.23. 22:33:45

szamocaábris: én abszolút nem foglalkoznék a katolikus egyházzal, viszont azt veszem észre, hogy ők foglalkoznának mindenki mással. Többnyire olyan formában, hogy a saját elképzeléseiket erőszakolnák rá a többiekre. Mondjuk én nem vagyok meleg, így ez a kérdés ilyen formában nem érint, de az igenis zavar, ha egy egyház nem a híveivel foglalkozik, hanem "térítő" tevékenységet szeretne folytatni, többnyire valami erőszakos formában

szamócaábris (törölt) 2009.01.24. 20:11:56

A hazassagnak alapvetö funkcioja az utodok felnevelese.
Az együtt eleshez termeszetesen mindekinek joga van, de ha az alap funkcio hinyzik, mert termeszetes modon egynemüek nem kepesek utodokat nemzeni akkor ezt - velemenyem szerint nem kellene hazassagnak hivni, hiszen azokat a jogokat amiket a polgari törvenykönyv a hazastarsaknak biztosit mas modon is lehet keletkeztetni.
Ez egy olyan hagyomany amit meg kellene hagyni a ferfi-nö kapcsolatra.

Ferfi- nö kapcsolatban is egyre többen valasztjak az együttelest hazassag nelkül, es ezzel sincs semmi baj -ma mar szerencsere. Tehat lehet szabadon dönteni.

Minden egyhaz - es nem csak az egyhaz- szabadon hirdetheti tanait, kinyilvanithatja elvarasait hiveivel szemben, de ezt sem kötelezö - ma mar - elfogani. Es ebböl senkinek semmi hatranya nem szarmazik.

Egy peldaval szeretnem illusztralni: a faluban ahol lakom, nepviselteben jarnak az emberek, ami nekem nagyon tetsszik, de nekem -betelepülönek- nem lenne pofam felvenni azt a viseltet, pedig meg tudnam venni- mert ug ereznem azoktol veszem el, akiknek ez sokat jelent.
Ha valaki a sajat nemevel azonos masik embernel talalja meg a boldogsagat am tegye, de ne akarjon olyan ritust gyakorolni, ami evezeredek ota a külön nemüek privilegiuma volt.

A görög kulturaban teljesen elfogadott volt a ferfi szerelem, de senkinem sem jutott volna eszebe, hogy hazassagot is akarjon, mert ez ott is csak ferfi es nö között jöhetett letre.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.01.25. 01:20:01

Na mostanra szenvedtem végig magam a hozzászólásokon. Sajnálatos, hogy ilyen éles képet adnak saját magukról egyes emberek, egyúttal megdöbbentő, hogy mit meg nem enged magának egy-két hozzászóló. Csak remélni tudom, hogy a való életben nem ilyen. Ezek az emberek minden állításomat igazolták, így elvileg hálásnak kellene lenni nekik, de azért ez nem lenne őszinte, szóval ne erőltessük!

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.01.25. 17:25:13

de azért gratulálok az íráshoz és hogy kikerültél az indexre.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.01.26. 08:58:21

Köszönöm. Hosszú szünet után a héten másodszor. Dehát látod, hogy micsoda emberekkel vagyunk körülvéve.

Örülök, hogy akinek (is) szólt, az értette.
süti beállítások módosítása