2008. április 14. 15:53 - Reckl_Amál

Gyurcsány előre nyal

Gerhard Schröder az antifasiszta tüntetésen

Múlt pénteken újabb felvonását láthattuk a fasiszta-antifasiszta színjátékból. Érdekes, hogy aki a "fasiszták" közül kiment, az valójában miért jelent meg. A névtelen gyújtogatók támogatására? Vagy ők mind a méltán ismeretlen Hungarica nevű együttes rajongótábora lennének? Vagy a sértett vásárló rokonai és üzletfelei? Esetleg a túlexponált média-radikális Tomcat birkái? Ezek is biztosan ott voltak, de legfőképp a minden alkalmat megragadó hobbi-tüntetők, akik Őszöd óta mindenütt ott vannak, ahol a jó öreg árpádsávost lengetni lehet.

A másik oldalon a jól szervezett antifasiszták álltak. Álltak volna, ha mindenféle politikusok nem akartak volna az egyébként jó ügy farvizén egy kis népszerűséghez jutni.

Azért ez nem igaz mindenkire. Sólyom László például elegánsan oldotta meg a helyzetet: elment, mert nem lehet szó nélkül hagyni, ha szélsőjobb terroristák felgyújtanak egy boltot, ahol esetleg egyik nemzettestvérüket megsértették. De ezt a tüntetés előtt, csendben is meg lehet tenni.
A kormányfő, akiről Dr. Deutsch anamnézise egyre helytállóbbá válik, vagyis, hogy nem teljesen normális, úgy érezte, el kell vegyülnie a Nép között. Szemtanúktól hallottam, hogy azok is fújoltak, akik közé beállt. Azt, hogy Gyurcsány jelenléte sokat ártott a tüntetésnek, veszélyeztette a tisztaságát és a hitelességét, számos általam látogatott blog is megírta. Hozzájuk csak csatlakozni tudok.

De az, hogy sikerült Gerhard Schröder, egykori német kancellárt is iderángatni, sőt egy semmitmondó beszédet is elmondatni vele, az azért újdonság. Egyúttal azért fény az alagút végén.

Gyurcsány ugyanis szépen lépdel előre a schröderi úton. Mindketten szociáldemokratának vallották magukat, egyikük sem csinált semmit szolgálati ideje alatt, de mindketten jó médiaszerepléseikkel nyerték el a választók szívét. (Ennek ellenére ma már a németek Schrödert tartják a háború utáni legrosszabb kancellárnak.) Aztán, mikor már saját pártja, az SPD támogatását is elvesztette, akkor lemondott. Ebben speciel lehet, hogy fiatal tanítványa nem követi a példáját, pedig Schröder eredménytelen működésének egyetlen mentsége talán, hogy képes volt belátni: politikailag az ő útjának vége.

Ám Schröder nem járt azért olyan rosszul, a Gazprom ugyanis kellemes állást biztosít számára valami nem túl megterhelő, de azért szépen fizető poszton.
A lóhalálában aláírt gazpromos szerződés arra enged következtetni, hogy a mi bukott kormányfőnknek is készül valami kényelmes kis hely a moszkvai cégnél.
Elképzelehető, hogy Schröder lesz a főnöke, úgyhogy nem árt már most kedveskedni neki.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr7425239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.14. 18:56:19

Egyetértek. Schröder valószínűleg a háború utáni legrosszabb német kancellár volt, de olyan színvonaltalan mégse lehetett, hogy ennyire (mint Gyurcsány) ne vegye a jelzést.

Ámbár ez talán nem is a két ember, hanem a két politikai kultúra közötti különbség.

Hogy ne mondjam: az exkancellárnak ez a mostani föllépése is erre utal. Semmi keresnivalója egy ilyen tüntetésen. A nácizmus ellen az itt élőknek kell kiállniuk, nem egy idegennek. Ez így (számomra) elég ízléstelen volt.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.04.14. 20:11:53

A németeknek viszont jött Merkel. Bárcsak nekünk is lenne egy ilyen erős, színvonalas politikusunk. És egy ilyen erős, színvonalas népünk, amelyik szavaz egy olyan jó politikusra, aki azt mondja, ami van és ami lesz.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.15. 16:21:16

És bárcsak lenne egy olyan politikai elitünk és kultúránk, amely a Gyurcsány és Kóka féle kalandorokat rövid úton kiveti magából.
süti beállítások módosítása