2008. március 31. 13:07 - Reckl_Amál

Na, endlich! - Teil zwei

http://index.hu/politika/belfold/kormv0329/

A kormányválság újabb epizódjához érkezett: az SZDSZ kilép a kormányból. Talán. Nem kár értük, ezért a pártért egyáltalán nem.

Ezért volt kár Orbánnak már tegnap pattogni. A pillanatnyi ellenzéknek és sajtós barátaiknak kár tüzet okádniuk, hátra kell dőlni (ilyen ritkán van a politikában), és szépen végignézni, amint a kormány teljesen leamortizálja magát. Szóval: nyugalom!

A kormánypártoknak pedig méltóságot és eleganciát kívánok így öt perccel a bukás előtt. Egyrészt nem mindegy, hogy hogyan és hova érkezik az ember. Másrészt az öt perc relatív dolog, akár hónapokig is eltarthat.
Furcsa, hogy ezt mondom, de most már én is úgy érzem, eljött a lemondás pillanata Gyurcsány számára. Hiába volt szép dolog tőle, hogy megszabadította az országot ettől a tehetségtelen, arrogáns és antidemokratikus miniszterasszonytól. Sajnos kicsit későn történt mindez. De az ország irányításáért ő felel, és mivel Magyarország Kormánya jelenleg nem képes ellátni feladatát (jogilag ez persze nem igaz, de legitimitását tekintve végleg vége ennek a mandátumnak).

Persze a következményekre is gondolni kell. Ezért talán jobb lenne, ha Orbánék láblógatás közben valamilyen használható terven gondolkodnának. Sok lesz a munka, több év lemaradást kell behozni. Nekik azt kívánom, ne csak álmodni merjenek nagyot, hanem cselekedni is!

De még nincs semmi eldöntve!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr77404498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.03.31. 17:47:38

A bejegyzés második bekezdése szerintem már két éve igaz. Ha a Fidesz nem csinál semmit, csak hátradőlve nézi ezt a szánalmas szerencsétlenkedést, akkor már pusztán ezzel is nyer.

Ami persze nem jelenti azt, hogy kormányozni is tud utána. Én abban bízom, hogy éppen ez a dilemma, illetve a helyzet súlyossága tolja majd előtérbe a Fidesz épeszű vonalát, Navracsicsot, Kósát, Vargát, Pokornit.

(Nem arról van szó, hogy ők szakemberek lennének, de bennük maximális nyitottságot látok a szakemberek véleményére, ami se a mostani kormányról, se a radikálisabb jobboldalról nem mondható el.)
süti beállítások módosítása