2017. április 16. 23:08 - Reckl_Amál

A széttrollkodott trollkodó

Végleg tönkretették az Origót! Mert az egy dolog, hogy a megváltozott médiafogyasztási szokások miatt elvtelen kormánypropagandára váltott az egykor mértékadó internetes lap. Azért maradt még szórakoztató része is: a Life.hu, amely egy nőknek szánt magazin, a kábeltévén fogható, angol életmódcsatorna, a Life Network netes leágazása. Illetve szellem- és igénytelen cikkek hozzászólásokban történő alázása.

A tévécsatorna sem az egeket ostromló színvonaláról híres egyébként. A nem túl magas színvonalú külföldi műsorok mellett pár magyar gyártású, nőcis programot is leadnak. A felszínes, okoskodó lelkizés rajongóinak ott van például Szily Nóra, aki imád pszichológusként tetszelegni, és valóban az a végzettsége, de mégis legalább negyedszázada közepes riporternek ismerjük.
De aki szeretné látni, amint celebjeink eljátsszák a fitneszért élő-haló modern, divatos sportembert, az Sarka Kata vezénylete alatt ezt is megnézhetik.

Na, ehhez képest van a béka hátsója alatt öt emelettel a Life.hu.

Ha már említettem Hajdú Péter műanyag feleségét, először a celebrészleget mutatom be. Döbbenetes az a gyermeteg rajongás, amellyel pár magyar híresembert, vagyis inkább híresasszonyt illetnek itt. Különös tekintettel a kormányközeli istálló strapakancáit. Ha ezek a szelfilázban égő nők megjelentetik éppen aktuális fotójukat valamelyik közösségi platformon, a Life.hu ezt átveszi, és dicséri.
Különösen ízléstelen volt az a napi sorozat, amit az egyre soványodó és a Life.hu szerint egyre szexibb Tóth Vera érdektelen képei körül rendeztek. Hiába tiltakoztunk minden nap kedves és egyáltalán nem annyira kedves szavakkal, hogy nem érdekel minket Tóth Vera mesés átalakulása percenként dokumentálva, csak jött és jött a következő ömlengő anyag.

De ugyanez a hamis sztárolás folyik Gáspár Győző lányai körül is. Azt még csak elhiszem, hogy Tóth Verának vannak rajongói, hiszen amikor még nem a szexizés töltötte ki az idejét, igencsak jó hangú énekesnő volt. De a Gáspár-lányokért ki rajong vajon? Pedig velük kapcsolatban is gyakran le bírják írni, hogy olyan bombatestet villantottak, hogy a rajongói felrobbantották az internetet.

Bár nem gondolok túl sokat a Life.hu szerzőiről, de azért alaposan feltételezhető, hogy ezek promócikkek, amelyeket az érintettek saját maguk finanszíroznak. Nem nagyon más ez, mint egy sima reklám. Talán csak abban, hogy a reklám legalább megmondja magáról, hogy reklám. Ezek viszont újságcikknek vannak álcázva.

A Life.hu-nak előbb tárgyalt része annyira ostoba, hogy szinte senkit sem vernek vele át. A közönség mindig helyére teszi az ajnározást.
Van ennél viszont egy veszélyesebb, az életmóddal foglalkozó rész is. És itt most nem Katus Attila hasizom-gyakorlataira gondolok. Sokkal inkább a szex, szerelem, gyengédség rovatra. Az a fiatal lány, aki szerencsétlenségére ilyen helyekről kénytelen tájékozódni, kiváló kiszolgálója lesz egy pasának, ha arra kerül a sor. Mert ez a magát női magazinnak kiadó oldal bizony egyébre sem oktatja olvasóit, mint arra, hogyan rendeljék magukat alá feltétel nélkül partnerük mindenféle kényének-kedvének. Emlékezetes az análszexet dicsőítő propaganda-cikksorozat. Amely legalább akkora siker volt a kommentelők körében, mint Tóth Vera "szexi" amerikai kalandjai. És azt sem bírták abbahagyni. Ennél már tényleg kíváncsi lennék, ki rendelhette meg...

Az Origo becsületére (Hah! Micsoda oximoron!) legyen mondva, engedték a kommentelést. Persze cenzúrázgattak is rendesen. Nekem is számos hozzászólásom tűnt el. De meg is értem. Tekintettel az írások színvonalára, nem cizelláltam túl a mondandómat. Egyébként törlési policy-jüknél nem kell jobb alátámasztása annak, hogy a "cikkeik" megrendelésre készültek. Többnyire az ezt firtató megjegyzések tűntek el. Pedig egy kis intelligenciával lebegtethették volna ezt a gyanút. Bizonyítani úgysem tudhattuk volna soha, éppen ezért beszállhattak volna a játékba. Rontott volna-e a kattintásszámon az, ha legalább engedik annak a feltételezésnek a létét, melyben azt találgattuk, egyes celebek egyenesen bérletet vesznek a Life.hu virtuális hasábjaira? Persze, hogy nem, sőt.

De sajnos minden aranykor véget ér egyszer. A Life.hu önálló életre kelt kommentszekciója is megszűnt. Ezekben a forrongó időkben, amikor a Kárpátok aktuális Géniuszának is viszket dicső tenyere, az Origo túllőtt a célon. A kormányellenes erők pedig végre fölbátorodtak, és végtelen kommentáradatban leplezték le a reklámújsággá degradált honlapot. Minden cikk kommentszekcióját ellepte ugyanaz az üzenet több százszor: ne olvassátok az Origót, mert szenny propaganda csupán!

Egy darabig ez fenn is maradt, majd miután eltűnt, már az igen releváns és érdekfeszítő kétfejű borjúról szóló tudósítást sem lehet kommentelni.

Így számomra az Origo és kapcsolt részei végleg értelmüket vesztették. A "cikkek" ugyanis már régóta nem érdekelnek. Már jó ideje csak írni jártam oda, nem olvasni.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr9112430993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bicepsz Elek77 2017.04.17. 07:10:43

Hat igen. Elegge gaz cikkek vannak rajta, de ugye az ilyen Cosmopolitan stílusú szemet mar évtizedek ota mergezi a nepeket(es az is csak egy nagyobb folyamat része) hasonlo "tabudontogeto" cikkekkel

KZsoci 2017.04.17. 08:27:00

Az origo a legrosszabb dolog a világon.

Számomra még a 888-nál is rosszabb, mert az legalább vállalja, ami. Ez meg próbálja fenntartani a látszatát a tájékozatlanok körében, hogy olyan, mint mondjuk tíz éve.
süti beállítások módosítása