2015. december 12. 05:49 - Reckl_Amál

A Nemzet Színésze

Habony Árpád kivágatta magát. Ma már nem látszik, amint az ibizai luxuskupi reklámfilmjében egykedvűen hunyorog. Nem mintha ez számítana, az internet továbbra sem felejt. Elegen elmentették maguknak az ominózus képkockákat. Mindenki más meg úgyis emlékszik rá.

De ennek sincs jelentősége, mert nem igazán változott meg az, amit Habonyról eddig is gondoltunk. Továbbra is felkapaszkodott, újgazdag vigécnek tűnik Első generációs harácsolónak, akiből hiányzik a stílus, a kellem, ezeket neveltetés és kulturáltság híján pénzért kívánja megszerezni. De mivel nincs iránytűje, ilyen helyekre keveredik, mint ez méregdrága lebuj.
Habonynak éppen az a természetes környezete. Szinte bármi más jobban sokkolt volna.

Éppen ezért nem értem, miért kellett intézkedni arról, hogy eltűnjék a felvételről. Habony tényleg csak párezer embert érdekel. A legtöbben nem is tudják, hogy létezik. A többieknek meg már úgyis megvan a véleménye. A liberális sajtó elől hiába is rejtegetné a patáit ez a szörnyeteg. A fideszesek meg nem vesznek róla tudomást.
Felháborodást nem okozott ez a kis kiruccanás. Még az egy százalékos pártok is valójában örültek ennek, hiszen ezzel lehet a médiában szerepelni. A sajnos nem egy százalékos Jobbik a NAV-nál is feljelentette Habonyt, vizsgálják ki, miből futja a dzsentriskedésre. Dehát ez is csak médiahecc.

Habony fontossága eltúlzott. Nem kizárt, hogy a neki tulajdonított trükkök közül egyetlen az övé igazán: elhiteti, hogy ő bizony a mindenek mögött álló gonosz lángelme. Nem újkeletű trükk ez. Amikor már tényleg vállalhatatlanná válik a kormányzás, jön a jóságos király rossz tanácsadókkal felállás. Ez a hálátlan szerep minden tanácsadói karrier kockázata.
Erre Orbán Viktornak egyelőre viszont nincs szüksége. A magyar közvélemény nem teljesítmény-, hanem mítoszorientált. Éppen ezért vannak meg jól az ún. ellenzékben az Országház Fantomjával. Akit az érdekel, honnan volt Habony Árpádnak negyvenhétezer forintja a beugróra, az játszik csak igazán Orbán kottájából.

Habony ízléstelenségeit még sokáig élvezhetjük ugyanis. Nincs még szükség vezéráldozatra, egyelőre elég az undok élvhajhász, aki szelepként is szolgál. Rajta számon lehet kérni a romlottságot és a képmutatást. Habony a nagy titkolózás közepette vált igazán izgalmassá, ez is a trükk része. Nem azért nem lehet róla semmit sem tudni, mert annyira védeni kell őt. Hanem, mert így folyamatosan izgalmas marad a sajtó számára. A hasba rúgós eseten kívül azonban semmit sem lehet neki felróni. De azért meg is kapta a büntetését.

Napok óta tartja magát ez a nem-hír. Erre jobban rezonálnak az emberek: egy közutálatnak "örvendő" alak lebukott a bűnbarlangban! A magyar közélet már rég megérdemelne egy rendes szex- vagy drogbotrányt, és ez kicsit olyan.
Habony Árpád mindenekelőtt színész. Jól játssza a szerepét, hiszen én sem arról a törvényről írok, amellyel egy csapásra megoldották, hogy ne legyen Tiborcznak panasza. 

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr718158884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2015.12.12. 07:56:54

"A magyar közvélemény nem teljesítmény-, hanem mítoszorientált."

Tökéletes mondat!!! :)

Igazad van amúgy, sajnos ez is a figyelemelterelés része. Az a vicces ebben inkább, hogy ez valószínűleg nem volt előre eltervelt, hanem a véletlenek játszottak össze. :)

Nekem az tetszett legjobban (és ez öngól is lehetett volna létező ellenzék mellett), a fidesz reakciója az volt, hogy nem szólnak bele, hogy mit csináljon egy ember a szabadidejében. Még szerencse, hogy a videó nem egy vasárnap készült egy áruházban.

Tiborpapa 2015.12.12. 19:45:40

Gazembernek lenni manapság igen kifizetődő és trendi, főleg a Fidesz köreiben. Nem csoda, ha sokaknak ez tetszik, pedig a szar undorító akkor is, ha "nemzeti" szalaggal van átkötve.

lol7 2015.12.12. 20:19:23

"A sajnos nem egy százalékos Jobbik"
Sajnos nem 100%-os! Mert ez a kommunista tolvaj fideSS megérdemelné hogy hitlerista módon számoltassák el őket a hazaárulásért, közpénzlopásért. Reméljük 2018-ban meg is lesz.

Kelly és a szexi dög 2015.12.12. 21:45:27

Én is milliomos playboy szeretnék lenni!

Hülye aki elolvassa! 2015.12.12. 22:41:32

@Kelly és a szexi dög: hát Ibizához nem kell milliomosnak lenni. Max. egy minimálbéresnek elérhetetlen.

BéLóg 2015.12.13. 00:05:34

Ezt az egészet nem értem. Ki nem szarja le hogy az ember a meglévő pénzét (akár lopott, akár nem) HOL veri el? Tényleg kell ehhez ez a legalja mentalitás, hogy bazdmeg kidobta a drága zakót a kukába meg Ibizán egy menőbb helyen érezte jól magát?
Máshol kéne fogást találni az Árpin, ha már valaki erre szánja az idejét.
Az is kérdéses, HOGYAN került elő ez a videó? Gondolom a magyar pógárok 99,999999999%-nak fogalma sem volt arról hogy ez a bár létezik, nem hogy a 4444444 alulfizetett szarkavarójának. Az sem valószínű hogy a sszíjjájéé adta volna le a drótot. Akkor? igen valószínű egy (rendszeresen) odajáró magyar vendég, aki KÖVETI az ottani eseményeket és "jéééé, egy új film a kedvenc helyemről" felkiáltással megnézte a reklámot.
Aztán jópénzért leadta a drótot a szarrágóknak.
Na mindegy. Habonyárpi nem ettől a szórakozóhelytől lesz vállalható vagy vállalhatatlan. De akik EBBE kapaszkodnak, azok nagyobb faxok mint ő valaha is lesz, ez is tény.

átlátó 2015.12.13. 02:19:10

Én eddig összekevertem a Rogánt a Szíjjártóval, a Berki Krisztát ezzel az Árpáddal. A Zámbó Árpyról tudom, hogy ő a Krisztián nagybátyja, aki a Lázárral van valamilyen rokonságban.

Liping 2015.12.13. 07:26:53

Örülök, hogy megint él a blog, kedves Amál! :) Ideje volt!

flort 2015.12.13. 07:53:42

Én azt hiszem, az a gáz, hogy normális helyeken ha valaki a leadózott jövedelmét sokszorosan meghaladó módon rázza a rongyot, akkor az adóhatóság hivatalból vizsgálódni kezd.

Nem kell hozzá feljelentés.

Normális helyeken pl. nem lehet családi segítségre hivatkozni, ha valaki más sok-sok évi teljes jövedelmének megfelelő pénzért vesz magának villát, vagy ha olyan tanfolyamokra fizet be, amelyek kigazdálkodhatatlanok lennének saját lábán állásból.

Nem tudom, pl. Steffi Graf vagy Leo Messi neve mond-e valakinek valamit, őket is rendesen vegzálta/vegzálja az illetékes hatóság. Arról nem is beszélve, hogy ők külön-külön is sokkal többet tettek le az asztalra, mint politikusaink pereputtya és a körülöttük sündörgő tanácsadó csürhe együttesen.

Amíg nálunk lesznek egyenlőbbek, akik érinthetetlenek, addig marad a mára már jól bejáratott maffia-szerű állam.

lobster thermidor 2015.12.13. 08:13:33

@BéLóg:

Na az látszik is, hogy tényleg nagyon nem érted, miről van itt szó!
Elegánsan lendüljünk túl azon az apróságon, hogy egy olyan ország miniszterelnökének, aki a keresztényi erkölcsöket, és a polgári értékeket papolja lépten, nyomon, és ezek hiánya miatt naponta élesen ostorozza a nihilbe fúló nyugatot, az egyik legfontosabb tanácsadójáról van szó. Tehát ettől elvonatkoztatva lehetne akár teljesen mindegy is, hogy a láthatóan nem kevés kihívással küszködő Habony hol próbálja építgetni az egóját, és hol próbálja többnek mutatni magát annál, mint ami. Az is csupán csak egy érdekesség, hogy már ott tart, hogy a honi éjszakában nem mer megjelenni, és ezért Ibizára kell szaladnia, bár látjuk, hogy ott sem olyan egyszerű eltűnni. Persze minden videót meg lehet vágni, és minden fotóról ki lehet retusálni a nem kívánatos részleteket, és személyeket. De azért mégis van itt egy aprócska bibi, amit nem méltóztatnak egyesek felfogni. Az a helyzet, hogy Habony Á. személyében egy olyan emberről beszélünk, akiről nem a Soros által pénzelt "ballib" sajtó, hanem maga Orbán állította, hogy részt vesz a kormányüléseken. Márpedig azokon csak olyan vezetők, és egyéb személyek vehetnek részt, akik a pozíciójuknál fogva átestek azon a bizonyos "C" típusú nemzetbiztonsági átvilágításon. Abban persze egyáltalán nem vagyok biztos, hogy a nevezett úr esetében megtörtént ez az egyébként minden magasabb állami posztot betöltő személy számára kötelező átvilágítás, de abban viszont biztos vagyok, hogy aki minősített államtitkok közelében kóricál, annak semmi keresnivalója nincsen egy olyan lokálban, amiről enyhén szólva is az a hír járja, hogy éjszakánként nem a véletlenül kiömlött rétestliszt porától fehérek az asztalok, és a lányok sem az angolkisasszonyok kihelyezett tagozatának végzős növendékei, akik a toilette - ben szerzik meg a biológia vizsgákhoz szükséges kötelező gyakorlati órákat. Azzal kivételezett helyzettel, amibe a miniszterelnök kegyéből Habony cseppent, és persze amit alaposan ki is használ, elvárható tőle némi felelősségvállalás, és önmegtartóztatás. Tehát a fentiek fényében a vállalhatóságról faék egyszerűséggel előadott okfejtésed semmilyen szinten nem relevál a valósággal, hanem kizárólag csak arra szolgál, hogy rúgva egyet a neked nem tetszőkbe előadd a szokásos mantrát, amely a vélelmezett irigységről, és rosszindulatról szól.

BéLóg 2015.12.13. 15:18:43

@lobster thermidor: Szöveged elejére nem igazán tudok mit írni. NEKED ez a véleményed, ezen nem fogok és nem is akarok változtatni. Mondjuk muris lenne belekeverni ebbe a nemzetbiztonsági kockázatot, pláne hogy te SEM tudod hogy amiket erről a klubról mondanak az IGAZ-E! Már emiatt simán kaphatsz egy taslit mondjuk a klubtól, de ez is legyen a te bajod.
Ellenben az utolsó mondatod azért ütős:
"...hogy rúgva egyet a neked nem tetszőkbe előadd a szokásos mantrát, amely a vélelmezett irigységről, és rosszindulatról szól..."

Lófaszt rúgtam egyetse senkibe, pláne a nekem nem tetszőkbe. Akiket nem is ismerhetek hiszen enyém volt az ELSŐ hozzászólás, az csak utólag derül ki hogy a továbbiakban ki lesz nekem tetsző vagy sem.
Azt sem tudom mi az a "szokásos" mantra, mert én nem szoktam ugyanazt a szöveget két helyre leírni, márpedig a "szokásos" is azt jelenti hogy valaki állandóan ugyanazt mondja, meg a "mantra" is ismétléseket jelent.
Hol is mantráznám én szokásosan a vélemezett írígységet és rosszindulatot?

Írígység és rosszindulat nem attól lesz hogy ÉN definiálom, az már a 4444444 "oknyomozó" riporterénél, és az Indexnél olvasható elég egyértelműen, de legelőbb persze az Árpikát felnyomó másik "vendégnél" fellelhető.(Aki meggyőződésem szerint sokat kereshetett ezzel).

Egyébként én már hallottam azt a hírt is hogy az Indexben meg a 44444 szerkesztőségben rendszeresen nemlisztesporbulit rendeznek egyetemi tanulmányaikra adományokat gyűjtő fiatal lányokkal meg piával számolatlanul, de nem tudom hogy ezt elhihetem-e.
Szerintem ez kamu lesz, szerinted?
süti beállítások módosítása