2013. október 13. 23:39 - Reckl_Amál

Zuperviccig

sebestyen_balazs_jani.jpgVundersőn und Zuperszekszi - RTL Klub, vasárnap X Faktor után

A reggeli sáv korábbi urai - Bochkor Gábor és Boros Lajos - rendre megbukott, amint a tévében próbálkoztak. Valahogy nem működött az, ami miatt a rádióhallgatók ezrei éveken át rájuk ébredtek.
Most, hogy a munkahelyemen én is minden reggel rádióhallgatásra vagyok kényszerítve, nem sokat vártam a Class FM Sebestyén Balázs és Vadon János alkotta párosának új tévéműsorától. Noha a Celeb vagyok, ments ki innen! című valóságshow-t a műfaj magyar történetének legjobbjaként tartom számon, a reggeli vicceskedés velük sem ragadott meg eddig.

Nem kérdés: Balázs és Jani saját magukban a pimaszságukat szeretik. Ez valójában humorosan előadott tiszteletlenség. Tekintettel azonban arra, hogy elég sok olyan ember tevékenykedik a nyilvánosság szeme előtt, akikben semmi tiszteletet parancsoló sincs, ez sokszor valóban erény. Főleg, ha a képmutatás nevű népbeteg elterjedésének mértékére gondolunk... Mindenkinek a könyökén jönnek ki az elsőre is érdektelen celebek, de azért nem illik róluk túl rosszat írni, mert az gonoszság.

Számomra viszont épp ez a gonoszság a fő vonzereje a Vundersőnnek. Mivel - és ezt az első adás is igazolta - itt se látunk majd túl friss arcokat, legalább ne kedveskedjenek velük!

Három részből álló ez a bruttó másfél órás produkció: erős igazán az eleje és a vége volt. Az elején a fábry-i hagyományokat követve páros stand-upot látunk, pár bejátszással gazdagítva. Rögtön olyanokról beszéltek, akiken vélhetően nevet a közönség (Tvrtko, Rubint Réka), hiszen vércikik. Olcsó ez kicsit, ráadásul mindkét áldozat a konkurenciához tartozik, de a hangulatot meg kell alapozni.
Ezt módszert amúgy, hogy szándékosan bénán hamisított filmecskékkel, képekkel illusztrálják a mondanivalót, nem most látjuk először. De amíg a beszélne se nagyon tudó Kasza Tibor totálisan elhasalt rajta, Balázsék ép bőrrel ússzák meg a lagymatag kezdést. Ügyesek, na.

Ahogy a műsorsáv megtalálásában is. A vasárnap este kevésbé van szem előtt, mint a péntek vagy főleg a szombat, de mivel az X Faktor - A döntés című műsort követően lesznek mindig a képernyőn, potenciálisan sok maradéknézővel számolhatnak. Ezért is kellhetett a bulvár mélyéről előbányászni két könnyű célpontot; régóta tudjuk, milyen véleménnyel van az RTL Klub saját nézőiről. Ez az átvezetés az alacsonyabb igényküszöböt célozza meg.
Az első blokk csúcspontja - és ez már a trash legnemesebb hagyományait követi - az álszakállal elmaszkírozott Fekete Pákó Morgan Freemankénti szerepeltetése. Végtelenül abszurd volt ez a szavakban alig kifejezhető tahóság, viszont nagyon röhögtünk.

Ezután kiábrándító volt a nyilván az RTL által előírt jófejkedés/ önpromoció, amikor is egy átlagcivil érdektelen születésnapját segítettek megünnepelni az Éjjel-nappal Budapest két sztárjának segítségével. A kereskedelmi televíziózás természetesen a közhelyekből él, de ennyit egyszerre összezsúfolni, már szinte művészet. Persze nem érdekes művészet, csak amolyan l'art pour l'art. Cuki gyerek, aranyszívű idióták, talán csak egy nagy szemű kutya hiányzott az idillhez... Unalmas volt ez a születésnapos ismeretségi körén kívül mindenkinek.

A celebek felvonultatása általában az ilyen műsoroknál a visszavonhatatlan beszürkülést jelentik. De a Vundersőnben tudták őket olyan helyzetbe hozni, hogy szórakoztatóak voltak. Talán a kontraszt miatt, de Vastag Csaba és Vágó István kifejezetten jó választás volt.

Vastag Csaba ostoba, önimádó bájgúnár, aki annyit azért megértett a médiából, hogy muszáj szerepelni. A kamu hazugságvizsgálat alatt többször is megrökönyödött, mert nem a szokásos, neki való, semmit mondó kérdéseket kapta. Hiába nyomta meg Balázs önkényesen a hazugságot jelző csengőt, Vastag arca rendkívül beszédes volt, és ebben a manipulált szituációban önmagát kényszerítette őszinteségre. Soha, semmilyen körülmények között nem érdekelnének Vastag Csaba válaszai, ezt kivéve.

Vágó István, aki viszont nagyon is okos, csak épp kiállhatatlan és sértődékeny ember, nagyon jól vette a lapot, és kiváló partnere volt a rosszalkodásban Vadonéknak. Dehát Vágót minden okoskodós mufurcsága ellenére mindig is kedveltem, és amennyire örültem a buta Vastag önlebuktatásának, annyira tetszett, ahogyan a veterán Vágó önfeledten vihog azon, mennyivel többen keresnek rá a "punci" szóra a neten, mint az ő nevére. Pedig ő egy nagyon más televíziózás egyik utolsó bölénye.

A Vundersőn és Zuperszexi nyitánya jól sikerült, bár lehetne kissé rövidebb és frappánsabb is a műsor. Még a kicsit sok mű-önirónia és valódi öntömjénezés, valamint az unalmas középső rész ellenére is jobb volt, mint a bumerángosok bármelyik tévés kísérlete. Lehet, hogy a poénon túl is érdemes volt egyféle kabalának felkérni a konferanszié szerepére Boros Lajost, akitől nagyon jófej dolog, hogy vállalta, és még jó is volt.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr145567113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2013.10.14. 07:05:20

Én elég jól szórakoztam. Boros Lajossal indítani elképesztően jó ötlet volt, rég hökkentem meg ennyire tévéadáson.

A csúcspont egyértelműen "Morgan Freeman" volt. Csodálatos volt.

Az éjjel-nappal-budapest hosszúranyúlt promója kínos volt, láthatóan Balázsék sem élvezték. Féltem, hogy ezzel le is ül teljesen a műsor, de még újra feljavult.

Első adásnak megfelelő volt. Vágó is jó választás volt.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2013.10.14. 08:42:01

Én egy másik műsort láttam ezek szerint. Ott két önimádó, saját hülyeségén röhögő, gördülékenységre alkalmatlan tahó próbált kellemetlenül gyenge poénokat elsütögetni. Külön vicc, hogy az egyik tévézni is szokott, a másiknak pedig szintén van ilyen múltja.
Gigaschrecklich.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2013.10.14. 19:37:38

Szánalmas, tahó, primitív, fidesz szintű műsor!

Ennyire hülye nem lehet a magyar!!!

A szocik után várva a normálisabb kormányzást, erre sokkal rosszabbat kaptunk.
Nem látjátok, hogy meg vagyunk vezetve mindenhol.
Amihez nyúlnak ezek, csak a káosz, fejetlenség, mutyi,harag, értetlenkedés. De a sajátjaik szépen gyarapodnak.
Ez az ostoba Zsigó, bajai cukrász is naponta a pofádba hazudja a nemzeti szarokat!

Nincs elég orvos, rosszak az utak, halálba küldik a rokkantakat, de milliárdok mennek stadionokra, ócsai lakógettóra, MOL részvényekre, felesleges gáztározókra,...stb!

Emberek a szarból a fosba léptünk.
De ezek sunyibbak, gonoszabbak, álszentebbek szoci mentoraiknál.

Ha nem mész el szavazni, addig csalnak, megint kétharmaduk lehet.

Orbán banda takarodj és többet ne gyújtsd fel a tévészékházat!

herut 2013.10.14. 19:48:12

Tragikusan gyenge volt.Nálam nincs több esélyük.
Primitív,cinikus,humortalan,értéktelen,ér-telmetlen,felesleges.

krj 2013.10.14. 21:29:58

tizenix év után megpróbálni lekoppintani Stefan Raabot, hát ez elég ciki és nem is sikerült. persze az is igaz, hogy a nemhogy fél, hanem inkább negyedintelligens maszkulin kékharisnya sebestyén "Börbön" balázskától ennyi telik. ez azért felettébb érdekes, mert elmondása szerint az elmúlt éveket azért keccsölte végig a szörnyű valóvilágozástól az okoskodó széfhuszárságon át a pöcsömönteniszlabdákategyensúlyozó egypercésnyerszig, hogy végre saját műsora legyen. és akkor tessék...:)

Jó Mercutio halott 2013.10.15. 06:43:25

Ez a poszt tokeletes. A helyesirasi es stilisztikai hibak tomkelegevel tokeletesen hozza azt a primitiv igenytelenseget, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki kicsit is elvezze ezt a pudvas szart. Nekik keszult. Nincs ezzel semmi gond.

neménvagyok 2013.10.15. 08:47:24

Ez a poszt valami irónia, vagy komolyan gondolta, aki írta?

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2013.10.15. 09:46:59

Engem elszórakoztatott. Ahogy olvasom a netes véleményeket, KZsoci és én egyedül maradtunk ezzel. :)

Természetesen viszonozva azt a nagyvonalúságot, amellyel itt jópár hozzászóló engedélyezte nekem a véleményemet, azért hadd vegyem észre, hogy kicsit talán túlzott a fanyalgás.

Nem újdonság, hogy kicsit sokat gondolnak magukról az említett urak. Aki ismeri őket, és ennek ellenére megnézte a műsort, nem számíthatott másra.
Ezerszer inkább nézem így is őket, mint például szegény hülye Kasza Tibit, aki szintén többet képzel magáról, mint ami jogos volna, de beszélni sem tud, és még fáradt poénokat sem tud kitalálni.

Ahhoz képest, amit vártam, jobb volt. Sőt, nevettem is. Szánom-bánom.

hannamontanna 2013.10.15. 09:55:35

Én azt hiszem másik adót néztem. Vagy nincs humorom.... vagy az ingerküszöböm máshol van. Nekem nem tetszett, vállalhatatlanul kínos volt.

Liping 2013.10.17. 22:24:56

Az ajánlód után, de a kommentek olvasása előtt megnéztem én is.
Sajnos nekem sem jött be, a poénok zöme rettenetes volt. Pákón én is röhögtem, s Borosnak volt pár humoros megjegyzése (dacára annak, hogy fikázni hívták be, még ő is kevésbé volt fáradt, mint a műsorvezetők), s a Vágó Istvános rész is még nézhető volt.
Ettől függetlenül nem sajnállak le, meg nincs ettől rosszabb véleményem rólad. Mindenkinek más tetszik, s ez így van jól. A pákós tényleg jó volt, amiatt nem sajnálom, hogy letöltöttem.:)
süti beállítások módosítása