2013. szeptember 15. 23:08 - Reckl_Amál

Gyanús mentorok

Az X Faktortól sokan várták, hogy valami paradigmaváltás következik be azáltal, hogy egy híján lecserélték a mentorokat. Nem történt ilyesmi. Tóth Gabi buta és harsány, ahogy várható volt. Szegény Szikora Robi eddig sem tűnt a legnagyobb szellemi magaslatnak, de ebben a műsorban végképp eloszlatja az intellektus bármiféle gyanúját. Alföldi Róbert is akármekkora korszakalkotó, azért szívesen tér vissza színészi kaptafájához, hogy eljátssza az igényes profit, aki, ha kell, kíméletlen is.

Szóval a műsor minden profizmusa ellenére nem képes fejlődni, nem halad semerre. Ennek jó jelzője, mennyi visszatérő jár újra és újra megmérettetni magát a zsűri elé. Annak ellenére, hogy nemcsak a csepeliek hallottak a múltkori győztes Oláh Gergő fiaskójáról, hanem mindenki az országban. Szegény hiába volt az előző viccszezon (amikor a Zámbó-palánta "tündökölt") kevés tűrhető énekeseinek egyike, két hónappal nem túl dicsőséges győzelme után le kellett fújni koncertjét a Csepeli Munkásotthonban érdeklődés hiányában. Hangsúlyozni szeretném: az X Faktor friss győztese volt.
Persze lehet, hogy épp Csepelen, a Zámbó-szörnyek főhadállásán még Frank Sinatrának se lett volna esélye...

Pedig akarnak újítani az RTL-nél, és nemcsak azzal, hogy végre megszabadultak a rinyabanya Keresztes Ildikótól. Most például zenekarok is nevezhettek. Az eddig látottak alapján egyáltalán nem csodálkozom azon, hogy olyan a magyar könnyűzene fősodora, amilyen.
Az emberben ugyanis eddig motoszkált valahol a remény, hogy az igazán jó együttesek csak rosszul menedzselik magukat, de a garázsok mélyén készülnek a remekművek. Egy részük persze nem vállalja azt a megalkuvást, amellyel az X Faktor jár. De főleg a fiatalabbaknak még nem esik le az aranygyűrű az ujjáról, ha megmutatják magukat.
Nem túl valószínű, hogy egy együttes nyeri az X Faktort; a fogalmak szintjén is kizárt ez a győzelem, hiszen ez a kis extra, ami a jó énekest sztárrá teszi, individuális dolog. Ráadásul az eddigi évadok összerakott énekegyüttesei legkésőbb a középmezőnyben elvéreztek - többnyire jogosan.
De egy húszévesekből álló gitáros-dobos hard pop-együttesnek ideális alkalom lehet a bemutatkozásra. Hátha lát valaki bennük valami fantáziát. Különösen jól csengenek párezer megtekintés, párszáz lájk a Youtube-on egy-egy profi körülmények között előadott saját szám alatt.

Ám akik az X-be jelentkeztek, azok eddig mind nagyon unalmasak és elcsépeltek voltak - jó esetben is. Igazi sufnizenészek, akik mellesleg, hobbiból elpengetgetnek a próbateremben, akikért a helyi csehóban mindig ugyanaz az ötven ember (köztük sok családtag és barát) rajong. De ennél - joggal - sosem jutnak tovább. Az örömzenélés létjogosultságát nem szabad megkérdőjelezni, de az is fontos, hogy ez nem X Faktorba való. 2013-ban az nem a berobbanás záloga, ha valaki egy az egyben előadja Billy Idol nyolcvanas évekbeli világslágerét, amelyet olyan zenegyilkosok, mint a Scooter, is képesek voltak közel húsz éve egyedien feldolgozni. Ezt a dalt változtatás nélkül előadni nem produkció, hanem iparosmunka. Az iparosmunka pedig az X Faktor fogalmának ellentéte.

Épp elég szomorú, hogy a magyar közönségnek nem alakult ki igazi zenei ízlése, nem kell ezt még azzal tetézni, hogy a mentorok elájulnak egy ilyen kamu dologtól. Bár annyira nem is meglepő. Alföldi nem tud valószínűleg túl sokat erről a műfajról, szegény Szikora bácsinak mindegy, Geszti csak egy idejétmúlt producer, Tóth Gabi meg akármire képes rázni a műmelleit. Az ilyen számok és előadóik sikerén látszik igazán, nem túl jó ez a zsűri sem.

A másik, ami feltűnt, az két tanár, akiket az első adásban mutattak. Egyiküket a műsor utáni első munkanapon ki is rúgták a munkahelyéről, mert vélhetően a Klebelsberg-kommandónak - ahogy szegény Szikora bácsinak is - túl sátánista volt a produkció.
A másik pedig egy tanító bácsi, akit a gyerekek biztos szeretnek, mert cuki, dehát azért mélyen elgondolkodtató, hogy valaki felnőttek között miért viselkedik ilyen cukin. Azért annyira mégsem együgyű, mint amilyennek látszik. A gyerekkártyát például parádésan veti be se íze - se bűze produkciója körítéseként: az egész osztályát felrángatta Pestre. Amiért menjen a fenébe!

A szolfézs-tanárnőt persze nem a hörgés miatt kellett volna kirúgni, ez a számomra értékelhetetlen, de metál szubkultúrában teljesen elfogadott "énektechnika" annyira sátánista, mint a Marilyn Manson nevű bohóc.
A probléma inkább az, eddig miért nem szúrta a szemét a tantestületnek ennek az identitászavaros, teljesen éretlen személyiségű lánynak a ténykedése.

Ő persze azt hangsúlyozta, a gyerekek szeretik, de nekem mindig gyanús, ha egy tanár a népszerűséget tartja sikernek. Persze, hogy szeretik a gyerekek, hiszen a tanárnő is gyerek még. Ez a fellépésén, a külsején, és a dalválasztásán is látszott.
Ahogy azon is, nem mérte föl, olyan helyen dolgozik, ahol egy ilyen dalért kirúghatják.

Márpedig tényleg szeretik a gyerekek, akkor nekik valószínűleg most fáj, hogy nem látják többet Timi nénit. Többek között ezért sem szabad túl bensőséges viszonyt kialakítani a tanítványokkal. Elég rossz lehet manapság amúgy is iskolásnak lenni, nem kell még ilyen érzelmi terhekkel nehezíteni a dolgot.
Dehát ezt hogy értse meg ez az arcpiercinges csaj, aki még azt sem érti, hogy aki tényleg tud énekelni, annak nem kellenek ezek a polgárpukkasztó, szülőszomorító hörgések, csak egy jó dal jól előadva?

25 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr175515981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kritizálom aA. Marhaságokat 2013.09.16. 00:39:05

Ennyi tömény rossszindulatot ritkán olvas az ember ennyi karakterben.
Mindenki mindenben rossz, mindenki mindent rosszul csinál. A posztíró pedig zseniálisan ért mindenhez. Bravó.

Szirénfalvi Szürkevarjú Szeréna 2013.09.16. 04:31:22

Nagyon vártam Robit az X-ben, de valahogy eddig egy adást sem tudtam megnézni. Dolgoztam. De azt hiszem, be kell majd pótolnom a mulasztást.

Amit a gyerekek szeretetéről írsz, azzal viszont nem feltétlenül értek egyet. (Azzal mindenképp, hogy nem kell ilyesmit énekelni nyilvánosan, vagy nem kell meglepődni, ha utána kirúgják.) Szóval a szeretet. Nagyon kevés tapasztalatom azt mutatja, hogy a szeretettel szinte minden iskolai probléma megoldható. (Na jó, a napló nem íródik be magától...) És olyan nincs, hogy egy tanár nem szeret egy gyereket. Van, akit könnyebb megszeretni, van, akit nehezebb. Azon többet kell dolgozni, jobban kell igyekezni. Persze itt olyan gyerekekről van szó, akik viszont is szeretik az embert. Ennél nagyobb motiváló erő kevés van. Tanárnak is, diáknak is.
Ahol tanítok, ilyen szempontból egy különleges iskola. Mi igyekszünk szigor helyett szeretettel, de szabályokkal nevelni. Hogy nekünk van-e igazunk, nem tudom, de nekem jónak tűnik, és hatékonynak. A gyerekek lehetnek csibészek, követhetnek el apróbb bűnöket, de őszinték, és alapvetően jószívűek. Nagyon családias a hangulat. Van gyerek, aki otthon kevés szeretetet kap, és bizony nagyon ráfér. És akár hiszitek, akár nem, még a szülők is nevelődnek.

Mindenesetre kíváncsivá tettél. Megnézem valahogy, ami lemaradt.

A gyerekkártyát kijátszani csúnya dolog. Gyereket nem használ fel egy jó pedagógus saját célra.

KZsoci 2013.09.16. 08:06:59

Újat nyilván nem lehetett várni, hiszen a vérfrissítés célja pusztán a promóció maga volt.

Én most még bírom nézni, Alföldi jó, Szikora "Szátán" Robi meg vicces.

Az osztályhozó tanár okádék volt.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2013.09.16. 09:18:28

@Szirénfalvi Szürkevarjú Szeréna:

Itt nem is arról van szó, hogy nem szabad a gyerekeket szeretni, hanem arról - mint ebben az esetben - amikor a tanár elsődleges célja, és munkája színvonalának fokmérője, hogy népszerű-e a gyerekek között vagy sem. Az RTL Klub hibája, hogy végletekig hangsúlyozta az amúgy szimpatikus, jól éneklő csaj külseje, dalválasztása és a foglalkozása közötti látszólagos ellentmondást. A lány ezért védekezni kényszerült, és ekkor mondta, hogy dehát őt szeretik a diákok. Jobb lett volna, ha azt mondja, a megjelenése ne tévesszen meg senkit, ő ettől még nagyon szereti a gyerekeket, és a nyelvükön is ért.

Egyébként persze az iskola is elmehet a fenébe. A lány pusztán éretlen, de lehet, hogy tényleg jó tanár (lesz). Eddig is tudták, hogy milyen. Ahogy azt is, elmegy az X Faktorba, hiszen volt róla riport az iskolában. Vagyis beengedték a stábot. Aztán utólag már nem méltó rájuk...

indazs 2013.09.16. 10:48:44

Én sem láttam az eddigi adásokat, ezért nem is mondok véleményt erről. A zenekarok "jelentkezéséhez" viszont hozzászólnék. Ismerek tehetséges fiatalokból álló rockzenekart, aki nem jelentkezett, hanem úgy hívták be, mert más (szakmai) tehetségkutatón jól szerepelt. Mint fiatal rock zenészeknek, kicsit ciki is volt próbafelvételre menni az X faktorba, ezért nyeglén álltak az interjúhoz, kicsit élcelődtek Tóth Gabin, nem istenítették a házigazda TV-t és lefényképezték az eléjük tolt szerződést (amit a többiek többnyire azonnal aláírtak a TV szereplés reményében), elküldve egy ügyvéd ismerősnek. Amíg nem jött meg a válasz, addig nem írtak alá semmit. Szóval nem (csak) jelentkezés volt, nem csak a zenélés számít, ezért ne ítéljük meg az ott szerepló zenekarokból a magyar zenei életet. Sokkal inkább mérvadó mondjuk az R33 szakmai tehetségkutatója (több ezer jelentkező zenekarral), vagy még az A38 Talentométere is, ahol sok száz együttes mérkőzik és nem számít semmi, csak a színpadon nyújtott teljesítmény.

Gloyva (törölt) 2013.09.16. 14:57:08

@indazs: Egyetértek. És pontosan ezek az igazi tehetségkutatók azok, amelyek addig egész biztosan nem kapnak megfelelő médiatámogatottságot, amíg a mainstream könnyűzenei IPARban a pénzcsinálás lesz a fő szempont.

A poszt írójának pedig annyit szeretnék mondani, hogy hatalmasat tévedett, amikor azt írta, hogy az iparosmunka ellentéte az X-faktor, meg a többi ilyen alja műsor céljának. Az iparosmunka a LÉNYEGE az X-faktornak, meg a többinek. Mutassunk be egy csomó énekesjelöltet, aztán egy hétről hétre frissített közvéleménykutatás alapján szűrjük le, hogy melyikre lenne itthon, meg esetleg a határainkhoz közeli külföldi részeken igény, aztán nyomassuk őket orrba-szájba addig, amíg meg nem csömörlik tőlük mindenki. Magát a műsort nem tudom méltatni, mert egyetlen részét nem vagyok hajlandó megnézni. Biztos nagyon látványos, meg hangulatos, de a lényege ellenkezik mindennel, amit én a jó ízlés határain belülinek tartok.

Gloyva (törölt) 2013.09.16. 14:59:15

@Gloyva: Ja és még csak annyit, hogy az igazi tehetségkutatókon általában alapkövetelmény a saját szerzeménnyel való fellépés, és lehet bárki bármilyen jó énekes, ha nincs mögötte egy tehetséges zenészekből álló zenekar.

fda 2013.09.16. 15:12:59

Kit érdekel hogy egy gagyi kereskedelmi tévé szép magyaros és a műsor tartalmára utaló x faktor néven milyen 20-perces műsordarabokat tesz az esti reklámjai közé?

Aki tehetséges, az nem ezt a szart nézi, hanem énekel valahol.

genyamagyar 2013.09.16. 15:35:48

@indazs: "Ismerek tehetséges fiatalokból álló rockzenekart, aki nem jelentkezett, hanem úgy hívták be, mert más (szakmai) tehetségkutatón jól szerepelt. Mint fiatal rock zenészeknek, kicsit ciki is volt próbafelvételre menni az X faktorba, ezért nyeglén álltak az interjúhoz, kicsit élcelődtek Tóth Gabin, nem istenítették a házigazda TV-t és lefényképezték az eléjük tolt szerződést"

Talán kicsit szerényebben kéne előadni magukat ...

ermi71 2013.09.16. 15:57:13

Nem értitek a lényeget. 3-4 év múlva ki fog erre a műsorra, a zsűrire, és a szereplőkre emlékezni? Senki. Én már most nem tudnám felsorolni teljes egészében az előző zsűrit, a szereplőkről nem is beszélve. Akkor miért ne vállalják el jó pénzért?

Bogyó 2 2013.09.16. 15:58:36

Lehet vitázni a szolfézstanárnőn, de kirúgni ezért akkor is balkáni,a szovjet időkre emlékeztető begyöpesedett faszság. Mindenképpen javasolnám a Munkaügyi Bíróságot, akár Strassbourgig. Simán diszkrimináció. Mi a franc veszélyes ebben a gyerekekre? nem inkább a tankerület-vezető vagy Hoffmann Rózsa kényes ízlésű? Ettől ő még taníthatja teljesen jól a szolfézst, ráadásul kifejezetten pozitív kritikákat kapott, Szikora fanyalgott csak egy kicsit, de ettől még ez a műfaj létezik. Igen, azok is sokan szeretik akik a szolfézsra járnak, Gondoljunk csak az Apocalyptica megalakulására. Attól, hogy valaki hörgős metált hallgat/énekel még nem lesz tömeggyilkos, csak olyanok fejében akik valami elképzelhetetlenül konzervatív poroszos világban élnek még ma is.

Bogyó 2 2013.09.16. 15:59:21

@Gloyva: Nyilván úgy értette, hogy amit hirdet magáról az X-Faktor.

Bogyó 2 2013.09.16. 16:10:53

@indazs: "Sokkal inkább mérvadó mondjuk az R33 szakmai tehetségkutatója (több ezer jelentkező zenekarral), vagy még az A38 Talentométere"

Mik ezek? Nem is hallottam róluk. De kíváncsi lennék rájuk. Mondjuk ott is lehetnek kétségeim, mert tudjuk, hogy bármilyen színpadra bejutni, hasonlóan lemezszerződéshez mennyi esetben, pénz, kapcsolatok, apuci is a szakmában dolgozik, szereplőválogató dívány és a többi kérdése. S egy ilyen a a nagyközönség számára ismeretlen versenynél ez fokozottabban veszélyes, mert nincs közvélemény-nyomás. Sok üzleti szarság van az x-Faktorban meg a többiben is, de elméletileg lehetne ez jó is, pont azért, mert a szokásos menedzselési problémákat kikerülve lehet megmérni embereket széles közönség előtt. A zenei teljesítmények sosem objektívek teljesen, sőt. Mi a garancia arra, hogy az R-akármik zsűrije jól és tisztességesen dönt? Egy tv-s tehetségkutató legalább az eladhatóságot és közel se tökéletesen, de mégis valamilyen szinten mutatja.

Bogyó 2 2013.09.16. 16:12:48

Oláh Gergő egyszerűen nem volt rendesen felépítve, a marketingje 0 volt. Szemben pl. Janicsák Vecával, aki szerintem semmivel se jobb.

indazs 2013.09.16. 16:19:32

@genyamagyar: Arra gondolsz, hogy meggyőződésük ellenére méltatniuk kellett volna a TV adót, a mentorokat és kapásból aláírni egy kétéves playback hakni turnét rabszolgamunkában? Nem mondott volna ellent az igazi rocker mentalitásnak? Végigkövettem, hogy az igazi szakmai tehetségkutatókat viszont milyen lelkiismeretesen és izgulva csinálták végig, pedig nem volt ott a TV. Ja, hogy hülyék, mert így itt nem lesz belőlük "sztár"? Ez igaz.

indazs 2013.09.16. 16:24:09

@Bogyó 2: Tényleg ajánlom megnézni. Hosszú hónapokig tart. Keresd meg a kiírást és az időpontokat. Szabadon bemehetsz. Néha csodákat láthatsz a döntő körül és a szakmai (!!) zsűri zenészekből áll, és nem állandó, még a selejtezők során sem. Nem hiszem, hogy bármit is elérnének protekcióval az indulók.

Nils. H 2013.09.16. 17:51:38

kurva jó fiatal zenekarok vannak az országban, csak azoknak eszükbe sem jutna elmenni az x-faktorba

SarahConnor 2013.09.16. 21:31:46

Nahát, sajnálom a fiatal tanárnőt. Nem egy elegáncsos dolog kitenni ilyesmiért. Még ha melltartóban ugrált volna, megérteném, de nem gondolnám, hogy bármivel vállalhatatlanná vált volna.

A népszerűségről tett megjegyzéssel nem értek egyet. Azzal semmi baj nincs, ha egy tanárnak jól esik a pozitív visszajelzés az óráit és a személyiségét illetően (igen, ebben a kor is segít). Erre mindenkinek szüksége van az életben és a munkában, még a tanárnak is. Azzal van a baj, ha ezt bármi módon szóvá teszi, illetve ha már ez válik az egyetlen céljává. A tanulók nem hülyék, a kemény, szigorú tanárt is képesek ám jófejnek tartani, ha úgy van.

Jó Mercutio halott 2013.09.16. 23:04:24

Mi ez itt gyerekek? Komolyan kepesek vagytok itt tobbszaz vagy akar ezer leutesben hotkomoly kozhelyes esszeket irni errol a vallatan szinvonaltalan valosagsorol? Beszaras. :-)))))

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2013.09.16. 23:39:58

Nem az X Faktorban látottak alapján ítélem meg a mai magyar rockot, épp ezért emeltem ki, hogy csak a fősodorról beszélek. Azoknak meg igenis alá kell írniuk valami rabszolgaszerződést. Akiket eddig mutattak, nem fogtak meg. Ezek nem kellenek.

A tanárnő kirúgása igazságtalan, jól tükrözi a közoktatás állapotát. Csakhogy ezzel sem árt tisztában lennie egy felnőttnek. Ez a csaj nem az. Már gyerekként se jöttek be az ilyen bratyizós tanárok. Ahogy írtam, gyanúsak voltak.

she_wolf 2013.09.17. 01:53:43

@Bogyó 2:
"...vagy Hoffmann Rózsa kényes ízlésű..."

Jaj! A Rózsikát nem engedem bántani senkineksenem!:D
Jó asszonka az, szent asszonka....:) Nem is értem miért kell még mindig dógoznia szeginnek, hisz annyi mindent tett mán szép gyerekeink megfelelő szintű oktatása érdekében. Igazán elengedhetnék már a dógozóból, hogy békés nyögdíjas éveiben csak a parkokban láthasson padot.

(Bár szerintem eddig is csak ott látott:P)

A mostani X faktorból nekem eddig Alföldi jött be nagyon:D

GRAND 2013.09.17. 10:18:36

Ennek a mostani X faktor zsürinek a szereplése botrányos.
Amit Tóth Gabi művel a primitív, másokat megalázó viselkedésével, amibe beszáll a többi zsüritag egymást túllicitálva, hogy lehet minél jobban megalàzni egy szerencsétlen jelentkezőt.
Persze, lehet, hogy ez kell a kereskedelmi csatornának, ez hozza a lóvét.
Zárt körü selejtezöket kellett volna csinàlni, akár helyi, megyei szinten, nem pedig képernyőre engedni olyanokat akik nem oda valók, nem pedig megalázni őket ország, világ előtt.
Ez ami nagyon megy ennek a ritka tahó zsüri négyesnek.
Annak idején ilyen viselkedést nem láttam sem Presszertől, sem Malek Miklóstól, de még Ferótol sem.

Vermine 2013.09.17. 10:30:16

nyilván ki kell rúgni egy olyan fiatal pedagógust, akinek a zenei ízlése és műveltsége túlmutat a nyálpopon és a általános iskolai ének-zene tankönyvek anyagán. még a középkorban se üldözték ennyire a fősodortól eltérő művészeket. persze egy metálzenét előadó ember nyilván nem nyer a zámbódzsimik és dj akárkik országában, de ezt a meghurcoltatást akkor sem érdemelte volna, ha az Satan my Master-t énekli a Bathory-tól, miközben csecsemőket áldoz egy pentagrammás oltáron.
de talán jobb is, ha az általa képviselt zenei stílus megmarad az értelmesebb kisebbségnek, mert a csürhe úgysem értené, és csak a sátánizmust látná bele.
majd idén is szépen megkoronáznak valami laboratóriumban klónozott jellegtelen r&b kísérleti patkánykát, akit úgy elfelejtenek, mint Oláh Gergőt....

A Tyne folyó déli partja 2013.09.17. 20:18:23

@Kritizálom aA. Marhaságokat: nekem is ez jutott az eszembe. több dolog, ami megragadta a figyelmemet: nem elég előadni a berobbanáshoz valamit egy az egyben, ahogy van, újítani kell. ja, aztán jön egy újítás, tovább engedik, mert mindenki el van ájulva, hogy húha, a következő körökben meg előírják, hogy mit hogyan csináljanak...most akkor újítás, saját ötlet kell, vagy birkák?

az igazán jó együtteseknek eszük ágában sincs az x faktorban bohóckodni, én elég sok zenészt ismerek, s leginkább a fentiek miatt eszük ágában sincs jelentkezni. nem szeretik, ha birkát csinálnak belőlük, van közönségük, nem kell nekik tévés bohóckodás.

magyar közönségnek nem alakult ki a zenei ízlése...ekkora ökörséget régen hallottam, mert nyilván az angol, amerikai, hottentotta közönség meg egytől-egyig profi zenészekből áll, ők aztán sose hallgatnak gagyit, á dehogy, külföldön mindenki igényes. )mellesleg, ez pl. melyik stílust jelenti?)

tanárokról írtak: halványlila gőze nincs a posztírónak a tanárságról, gyerekkel való foglalkozásról, tanításról. miért fáj neki, hogy mindkettő szereti a munkáját, szeretik őket a gyerekek? nekem ugyan nem jutott eszembe, hogy cuki lenne a tanárbácsi, most akkor az összes tanár, tanító, akit nem utálnak a gyerekek, az cuki? idióta egy felfogás. s az is miért fáj a posztírónak, hogy ott volt-e az osztály,vagy sem? nem tökmindegy? meg honnan tudja, hogy ott volt mind, s hogy a tanárbácsi kötelezően felhurcolta őket? az persze eszébe se jut, hogy említette az osztálynak, hogy megy az x faktorba, ők meg akartak menni?
"de metál szubkultúrában teljesen elfogadott "énektechnika"
ez megint egy ökörség volt, a metál az egy elég tág fogalom, s ez, amit a szolfézstanárnő csinált nem épp metálra jellemző így en block, hanem csak pár bizonyos alfajára. hallottál már mondjuk egy Metallicát hörögni? vagy Iron Maident, Black Sabbathet, Panterát?
"Persze, hogy szeretik a gyerekek, hiszen a tanárnő is gyerek még. Ez a fellépésén, a külsején, és a dalválasztásán is látszott."

még egy hatalmas nagy baromság. ezek szerint minden frissen diplomázott tanárt imádnak a gyerekek? te se jártál még iskolában, úgy látom. külsején látszik, hogy gyerek? miért, mi van olyan extra a külsején? dalválasztásán? érdekes, én nála átlag 10-15 évvel idősebbeket ismerek akik ismerik, szeretik, és játsszák ezt a stílust. de nyivlán ők is csak azért, mert még gyerekek. ennyi marhaságot régen olvastam.

Fekete Sámuel 2013.09.17. 22:55:01

@Jó Mercutio halott: Teljesen kimosták az agyukat a zsidók, ez azért van.
süti beállítások módosítása