2013. február 10. 03:29 - Reckl_Amál

Bajnai tévedései

Az ATV jóvoltából az ilyesmi iránt érdeklődő végignézheti az évnek ebben a szakaszában aktuális évértékelőket. A sort szombaton az Együtt 2014 nyitotta. Ahogy már tavaly október 23-án, most is Juhász Péter (Milla) és Kónya Péter (Szolidaritás) gyenge beszédei után Bajnai Gordon (Haza és Haladás) hosszú, de sokkal összeszedettebb és értelmesebb szónoklata követte.

Egyszer már azt a trükköt bevetették, hogy Bajnait, akinek rétori képességeitől még hívei is tartottak - alaptalanul, hogy a beszéde hatását felerősítendő két kimondottan rossz szöveg hangozzék el előtte. Mind a kendermagos idők óta külsejében igen kikupálódott Juhász, mind a baloldali populizmus kliséit elsajátító ex-katona Kónya erőtlen, érdektelen mondatok végtelennek tűnő sorával untatta a főleg nyugdíjasokból álló közönséget.
Ha a hóvirágok elhervadására megalakuló párt legközelebb összetrombitálja híveit, a profizmus látszatának érdekében ne szólaljanak föl Juhászék! Vagy tanuljanak meg beszélni. Előbbi könnyebben kivitelezhető.

Bajnai leplezetlenül Obama első kampányának szlogenjeivel operált. A reményt állította mondandója középpontjába. Azzal vádolta a 2010-ben megválasztott Országgyűlés tagjait, hogy azt a reményt, amely végülis megszülte a kétharmadot, eltékozolták.

Személy szerint nagyon örültem, hogy nem csak kormánykritikát hallottunk. A jelenlegi parlamenti ellenzéki pártok lelkén valóban az a nagyon gyér teljesítmény szárad, hogy még megszorongatni sem tudták a Fideszt a ijesztő színvonalú kormányzati munka és kommunikáció ellenére sem.

Élvezettel hallottam, hogy az egykor ígéretesnek induló LMP-t finnyáskodással tönkretevő Schiffer Andrásnak Bajnai megüzente, nem jól ítéli meg a helyzetet.
Az pedig tisztességes és egyenes, hogy nem alakoskodott a kilépőkkel kapcsolatban, hanem nyíltan köszöntötte őket szövetségeseik között.

Amit az MSZP-ről, erről az impotens nagypártról mondott, szintén bátor éleslátásra utal. Noha a bátorság talán lényegesebb Mesterházyék megítélésében, mint a helyzetfelismerés. Hiszen azt mindenki látja, hogy az MSZP még mindig nem találta meg azt az utat, amelyre mérete, infrastruktúrája predesztinálná.
Bajnai kimondta: az MSZP önmagában nem elég nagy.

Hiába van igaza Bajnainak ezzel az értékeléssel, sajnos az ún. legnagyobb ellenzéki pártnak gondjai vannak a realitásérzékeléssel. Pont azért nem találnak rá a helyes útra, mert nem volt meg bennük sem a hajlandóság, sem a képesség az igazságok kimondására. Régi, súlyos nyűge ez a pártnak. Ez okozta az őszödi mizériát is, Gyurcsány azért vesztette el jóformán az eszét a pártplénum előtt, mert már akkor sem értették. És ebben semmit sem javultak azóta. Többek között ezért tűrnek meg a párt élén egy olyan nímandot, mint Mesterházy Attila.
Bajnai szavain nagy valószínűséggel csak megsértődnek, és pár nagy hangú szoci még majd lassítani és nehezíteni fogja az összecsiszolódást.

Bajnai Gordon elutasította a játszmázást is mint politikusi attitűdöt. Sajátos formája ez a populizmusnak, hiszen melyik ember szereti a képmutatást vagy az ügyeskedést? Persze, hogy senki. Az emberek azonban időnként választóvá változnak, és olyankor - nemcsak Magyarországon - többségük alig várja, hogy vezényszavak alapján szavazhasson.
Szóval hiába szeretne Bajnai megalapozott programot, mégsem azzal nyeri majd meg a 2014-es választásokat, ha megnyeri, hanem éppen az olyan lózungokkal, amelyekkel általában mások is győznek. Választásokat nyerni ugyanis - Mesterházy Attilán kívül persze - bárki tud nyerni. Még az igen szerény képességű ifjabb Bushnak is kétszer egymás után sikerült. (Az ellenféltől is függ.) Amire eddig még nem sok példa volt, az az utána következő jó kormányzás. A jövő politikusainak már ez az igazi kihívás. A Bajnai által óhajtott jó program ehhez kell.

Tartok tőle, hogy ezekben a válságos időkben és összezavart, kiábrándult társadalomban a szimpla normalitásnak kisebb a felvevőpiaca, mint ahogy azt Bajnai Gordon képzeli. Az sem feltétlenül jelez túl jó kilátásokat, ha a szellemi muníciót jelenlegi társaitól várja. Bár őszintén szólva a kivált lmp-seken kívül túl nagy intellektuális potenciált vagy kreativitást egyik lehetséges szövetségesről sem feltételezek.
Hivatkozhat persze Bajnai saját józanságára, de azzal mindenképpen tisztában kell lennie, a logika nem feltétlenül politikai kategória. Különösen nem lesz az a 2014-es magyarországi választásokon, ahol bizony az ellenfél bármire képes lesz.

32 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr115072041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fanus 2013.02.10. 09:45:40

T.Amálka
Szerintem a következő sántít..
"választásokat akárki tud nyerni"(kivéve az mszp-t)
lényeg az utána következő jó kormányzás!
A bajnai által óhajtott jó program ehhez kell.
Át kellett volna ezt gondolnod !
bajnai libás et. először is nagyon sok vidéki (és Budapesti) szemében egyszer márt megbukott!
Azt nyilatkozta a köztévében,hogy az anno csődbement libások esetében azért történt ez meg, mert nemértettünk hozzá!!!
mármint ő és a többi vezetők...
Akkor most miért is ért hirtelen mindenhez? nemsokan hiszik ezt el neki!
Miért is nem tartom hihetőnek a jó kormányzását: mert nem tud szarból váratépíteni..hiába hitegeti az ellenkezőjéről azokat az ellenzéki csoportokat akiknek az élére kíván állni..
mert mit is tud kezdeni a gazdaság megerősödése és a lakosság jobb életkörülményeinek javítása érdekében?
Semmit... mert milyen intézkedéseket fog ezért (ha hatalomra kerülne) kényszerűségbőlmegtenni:
-emeli az adókat,
-csökkentenie kell a szociális támogatásokat (családi pótlék,nyugdíjak,a munkanélküliek segítését hónapokig,csökkentenie kell a minibálbért...stb..stb)
-el kell törülnie a 13. havi bérkiáramlást, a nyugdíjasok dotálását is
-ezek és még hasonló megszorító intézkedései miatt már a következő évben hatalmas tüntetések lesznek, mivel a gazdaság esetleg csak stagnálni fog, a lakosság életkörülményei semmit sem javulnak !
Sajnálom őt, a mellébeszélést a szociktól tanulta, ezek után újra énekelheti Mesterháziékkal,hogy "fel fel a rabjai a földnek, fele fel te éhes proletár" !

toportyánzsóti 2013.02.10. 09:46:01

Érdemes lenne összeszámolnod Amál,mennyi pénzt fordít a fityuszka agymosásra,azután átgondolhatod ez hova vezet,és rájössz hogy bárki jobb lenne tőlük,nem még az aki kormányfőként azt csinálta amit mondott,ellentétben az előtte és az utána következővel.

antiforradalmár 2013.02.10. 09:47:49

Bajnai csak úgy nyerhet, ha a jelenlegi ellenzéki pártoktól teljesen független párt miniszterelnök jelöltjeként indul a 2014-es választásokon! A jelenlegi "rezsim" költheti még további százmilliókat Bajnai lejáratására, akkor sem fogják tudni megállítani! És köszöni, de ezzel - pl a buszos plakátokkal, bocs , de ha erre gondolok elkap a röhögőgörcs - csak még jobban népszerűsítik őt, a normálisan gondolkodó zemberek ebből csak azt "szűrik le, hogy szinte retteg tőle az Orbán "rezsim"! Hát ez így is van. Abban is biztos vagyok, hogy Orbán egy vitára sem merne kiállni Bajnaival, mert megint csak "Tisztelt Hölgyeim és Uraim"-ozna! Bocs, de ismét elkapott a nevetés!

fanus 2013.02.10. 10:25:45

@antiforradalmár:
nem olvastad a hozzászólásomat tahó?
mire alapozod azt a sok elfogult baromságodat..pl. hogy a "jobban népszerűsítik őt,a normálisan gondolkodó
zemberek..."
Nem érted, jövőre választások lesznek és
nem a balos (fel fel ti rabjai a földnek, fel fel te éhes proletár-t) együtt énekló libás és a maszopos ellenzékre fog szavazni aki normális ember!

megfigyelt 2013.02.10. 11:04:24

@fanus: A gengszter váltás óta egyedül az Öszöd-i beszéd volt őszinte politikusi megnyilvánulás.A jelenlegi RABLÓBANDA profi szinten hazudozik és vezeti félre a ZEMBERKET.Realitás érzékük egyenlő a nullával,a szakmai hozzáértésük semmi, konkrét példa,összehasonlítva a BAJNAI ténykedéssel :Ezek a beképzelt MAJMOK vállalkozás barátnak kiáltják ki magukat,Bajnai 2010-be bruttó 80 000 ft-ból 64 228 ft nettót fizetett úgy hogy a vállalkozó összes költsége 102 800 ft-volt ezt módosította ORBÁN 2012ben úgy ,hogy bruttó 98 000 ftra emelte a minimálbért aminek a nettója 64 190 ft-volt a vállalkozót terhelő költséget 25%-al 125 930 ft-ra növelte tisztán BARÁTSÁGBÓL.BAJNAI a 2008 évi bruttó 200 000 ft nettóját 2010 ben 122 125 ft-ról 12.8 %-al 137 920 ft-ra növelte miközben szemét módon a képviselői átlag bruttó 1 200 000 ft nettóját két év alatt 0,5 %-al emelte 622 789 ft-ról 625 875 ft-ra.A jelenlegi RABLÓBANDA ezt az igazságtalanságot hozta helyre az egykulcsos adóval 2012-ben és az egekbe emelt 137 920 ft-os nettót 5%-al 131 000 ft-ra csökkentette és a képviselő átlag 625 875 ft-os nettót 38 %-al 862 886 ft-ra növelte azzal HÜLYE a állítással,hogy ettől felpörög a gazdaság és nő a belső fogyasztás, a számok azokat igazolják akik figyelmeztették a HÜLYÉKET ,hogy ez órjási tévedés.Azt a nagyházból nem látják,hogy 4 MILLIÓ ember él a lét minimum alatt,ezenbelül 700 000 fő a mélyszegénységben 50 000 gyerek éhezik. Természetesen ez nem meglepő mert SIMICSKA rég megmondta,hogy "MINDENKINEK ALKOTMÁNYOS JOGA HÜLYÉNEK LENNI" a kormány és a FIDESZesek jelentős része éltek az alkotmányos jogotokkal.

Csabapa 2013.02.10. 11:08:30

@f anus:
Jó lenne tudni, az agyad helyét mivel mosták, mert az anyag kiváló tulajdonságokkal rendelkezhet!
Használnánk otthon mosópor helyett, leverné az összeset!!!
A helyzet az, hogy rettegtek Bajnaitól, ezért ez a tahózás részedről és a többi agymosottól!
Az adóemeléseket és a megszorításokat kedvenc zsebdiktátorod és rablóbandája hajtotta végre és a gazdaság nemhogy stagnálna, de erősen visszaesik! lsd. több mint 7%-os ipari termelés visszaesés decemberben. Javaslom ne csak pártlapokat olvass ott bent a fityisz székházban, néha menj ki a ZEMBEREK közé és hallgasd meg a véleményüket! Persze nem a birkamenet kihajtott nyugdíjasaira és a lengyel elvtársaitokra gondolok, hanem a reményvesztett átlag emberekre!!!

Csabapa 2013.02.10. 11:11:02

@megfigyelt: +1
Sajnos nagyon igazad van, BÁR NE LENNE...!!!

fanus 2013.02.10. 11:31:48

@Csabapa:
miről beszélsz, te megzakkant!
pontosan az utca emberére hívatkoztam a hozzászólásomban.
De te vajon kikre?
A mosóporod viszont a maszopos több mint 68 évből ragadt rád, csoda,hogy írni még tudsz..
sajnálom az olyan varjúkat, akik azt hiszik amit ők kárognak az a többség véleménye, balos bibsi

Csabapa 2013.02.10. 11:36:55

@f ANUS: SZEMÉLYESKEDÉSEN KÍVÜL VALAMI KONKRÉT CÁFOLAT ARRA AMIT ÍRTAM???!!!

Mitzimackó 2013.02.10. 11:40:28

@fanus: te tipikus fideszzombi vagy, beszopsz mindent, amit a zsebnéró és tettestársai eléd tesznek. a liba meg az öszödi beszéd összevágása is része volt a karaktergyilkosságnak, amire másoló tömjén és mellébeszélő navracsics annyira büszke. be is jött nekik vagy 1millió baromnál...

poor 2013.02.10. 11:44:58

@fanus:
Hülye libázó barom. Jó lenne utána olvasnál mielőtt a figyiszes kitalált dolgokat terjesztenéd.
Az utca embere tele van a hülye vezéreddel, csak te ott nem jársz!!!

megfigyelt 2013.02.10. 11:50:46

@Csabapa: A tények makacs dolgok ,a számok nem hazudnak nem ugy mint Pl: Lázár ez az ÖKÖR azt hiszi hogy a népnek nincs esze és nem tud számolni amikor azt nyilatkozta,hogy 100 000 ft megtakarítás a gáz-villany számlákból,igaz a XII-ik kerületi légkondicionált 300 m2 es fürdőmedencés fütött garázsfeljárós villában,de a Szabolcsi 70 m2 es fatüzelésű házban ez csak évi 15 000 ft,a saját pecsenyéjüket sütögetik a saját zsebüket tömik.2009-ben amikor a üzemanyag ára elérte a 300 ft-ot az akkori ellenzék verte a nyálát az üzemanyagban lévő jövedéki adó miatt,amikor hatalomra kerültek a 2/3-os DIKTATÚRÁVAL azonnal megemelték a jövedéki adót az ÁFÁ-val együtt és jelenleg 450 ft körűli az üzemanyag ár,sikerűlt kitalálni legalább 10 soha nem látott adót az egykulcsos adó évi 500 MILLIÁRDOS adókiesés pótlására

Bryan élete 2013.02.10. 12:21:39

Bajnai nagyon is jó beszédet mondott! Világos, mindenki számára érhető mondatokat, semmi köntörfalazás, mellébeszélés, dakotázás, meg pávatánc, meg tündérmese nem volt benne. Minden mondata ott ült ahol kellett, mivel egyértelmű célja az volt a beszédnek, hogy minden ember számára érthető és befogadható legyen. Az is volt. És a következők ennél is jobbak lesznek.

tutturuttu 2013.02.10. 12:44:14

Fanus! Elhúzhatsz a vérbe azokkal egyetemben akiknek a hátsóját fényesre nyaltad! Ezek a csúcs köpönyegforgatók,akik a fideSS szineiben tetszelegnek,90%-uk MSZMP párttag,és KISZ főfunkcionárius volt! A Komcsik a te kedvenceid? Szánalmas gyökér vagy!

tutturuttu 2013.02.10. 12:47:05

Jól beszélt Gordon,Orbánt a történelem szemétdombjára kell küldeni,az ilyen kis tetü provokátoraival együtt,mint ez a Fanus!

fanus 2013.02.10. 13:12:06

@poor:
faszkalap, letagadod, azt hogy bajnai libáset. nyilatkozott a libacsőd után ?
és ráadásul azt amit ő mondott?
neki sem hiszed el ?
és még engem neveztek agymosottnak,
lökött ballibesek!
szegény magyarország ti lennétek a váltópártiak!?
jaj akkor az itt élő magyaroknak...

lzscartman 2013.02.10. 13:13:03

Sajnos azt kell hogy írjam,hogy több az országban az agymosott ember,és igy továbbra is a fideSS lesz a nyerő,mert képtelen ez a mai politikai "elit"a magyarsággal egyetemben saját egóján átlépni!!

Doberdo 2013.02.10. 13:20:33

@fanus: A mai 13.12-re. Bajnai nem hibás, akarom mondani nem libás. Ha nem tudná a
Hajdú Bét Rt csődje jóval azelőtt bekövetkezett, hogy Bajnai cége megvette volna őket. Bajnai cége több milliárd
forintot bukott azon, hogy a Hajdú Bét
Rt nem tudott versenyezni az állam által
támogatott dömping- árral. Legyen szíves
utána olvasni, mielőtt valamiről véleményt alkot!!

esefe 2013.02.10. 14:02:47

@Doberdo: Ja. Állítja Libajnai. Neki pedig biztos hinni lehet az ügyben.

fanus 2013.02.10. 14:13:23

@Doberdo:
talán ter olvass utána lököttkém,
maga bajnai nyilatkozta a TV-ben azért vittük csödbe a céget (sok ember földönfutó lett, páran pedig öngyilkosok lettek miattuk), mert akkor nem értettünk hozzá!!!
mi lenne ,ha nem tanácsokat adnál, méghogy más olvasson utána???
ha nem hiszed töltsd le a nettről, mivel védekezett bajnai libás et.
hülyegyerek

antiforradalmár 2013.02.10. 14:13:25

@fanus: "Nem érted, jövőre választások lesznek és
nem a balos (fel fel ti rabjai a földnek, fel fel te éhes proletár-t) együtt énekló libás és a maszopos ellenzékre fog szavazni aki normális ember!"

Veled csak az a baj bunkócska, hogy egy nagyobb méretű narancs van az agyad helyén és még még mindig abban a tudatban élsz, mint a többi narancs agyú társad, hogy győzhettek! Hát nem! A fülkeforradalomnak vége! Fog már fel azzal a miniatűr kis agyacskáddal! "Hely te bunkócska te drága ..."

fanus 2013.02.10. 14:18:39

Ezért bajnaira sosem fognak szavazni vidéken sem!
Ugyanúgy hazudik, mint a haverja, akivel énekelte a "föl föl ti rabjai a földnek, föl föl te éhes proletár"!
Pont ezért szavahihetetlen ember
A libás ügyben kiderűlt,hogy még akkor is bevettek a vidéki termelőktől libákat, mikor már régen tudták,hogy nem tudják kifizetni őket, mi ez ha nem csalás?!!
bezzeg bajnai ofhort cége virult - utána is ,hogy a libásokat tönkretette!!

fanus 2013.02.10. 14:22:00

@antiforradalmár: te agyatlan..
Mit is mondott bajnai az értékelésénem az ilyen hülyéknek?
de ugy látszik hiába olvasta fel a papirjából
a kormánypártok vesztettek ugyan a szavazóikból, de nekünk a remény megvan!
A reményre alapozta a beszédét, vagy 23- szor ismételte benne a "remény"t
de ilyen félembereknek mint te is nemudom minek ? ugysem értik meg..

fanus 2013.02.10. 14:25:09

@Doberdo:
te ütődött olvasd el mit írtál : ellentmondásokat
bajnai cége több milliárt Ft-ot bukott !
és ez itt a lényeg
Bezzeg az ő ofshort számlája meg cipruson dagadt!!!

antiforradalmár 2013.02.10. 14:28:30

@fanus: Te szerencsétlen csökevény! Az a baj, hogy egy libás sztorival is ennyire megtudnak vezetni benneteket! Elvakult barom! Az már biztos, hogy nem a normálisan gondolkodókhoz tartozol!

NIPREDIL 2013.02.10. 15:24:12

@megfigyelt: Úgy van, ahogy írod.

Bajnai egyébként jól beszélt.

kéretlen 2013.02.10. 15:55:42

Orbán mikor belefárad a pávatáncba,levezetésül Dugonics Tituszt játszik,csak kimerültségében az ellenség helyett a saját népét rántja a mélybe !

megfigyelt 2013.02.10. 16:22:18

@kéretlen: Egyet nem szabad elfelejteni,hogy egy ígéretét maradéktalanul betartotta" SENKIT NEM HAGYUNK AZ ÚT SZÉLÉN ".Olyan mély árokba lökték,hogy ki sem látszanak belőle.

kéretlen 2013.02.10. 16:36:10

@megfigyelt: előtte még azért rúgtak is bele egyet,biztos ami biztos.

fanus 2013.02.10. 17:25:41

@kéretlen:
valami nem stimmel veled kéretlen posztoló!
Hiszen rövid az agyad mint a majmoknak..
a pávatáncra a sasorrú vezéretek riszálta magát az Ország Házában! az ütődött!
vagy addig nem tudsz emlékezni?
szerencsétlen fafejek

Doberdo 2013.02.10. 18:03:16

@esefe: @fanus: Ezeket a dolgokat nem én állítom, hanem a magyar bíróság több rendbeli jogerős ítéleteiben vannak ezek
leírva..... Bár én Önt nem tegeztem, sajnos ez a tényleges valóság....
Amennyiben Onöket a tények nem érdeklik, persze arról nem én tehetek, hanem ez feltehetően zsigeri elfogultság valamely
irányban, ami egyáltalán nem helyes....
süti beállítások módosítása