2009. november 09. 12:27 - Reckl_Amál

A kurvák hete

Nyugodtan állíthatjuk, hogy a múlt hét a kurváké volt. Csupa olyan ember hemzsegett a közéletben, akik pénzért bármire, bármikor kaphatók.

Először is a Bumeráng csapata. Amikor kiderült, hogy a Sláger november 18-án elhallgat, olyan csinnadrattát rendeztek elsősorban saját maguk körül, amilyet azért nem túl gyakran látni. Az egyébként is emberi színvonaláról és szerénységéről híres Bochkor Gábor élő adásban siratta és sirattatta magát. Az eljárást, ahogyan a Sláger és a Danubius helyére befurakodott a két pártadó, majdnem mindenki undorodva fogadta, óriási volt a fölháborodás. Voga "processzor" egyenesen a magyar média és demokrácia 9/11-ének nevezte az esetet.

Logikus volt tehát, hogy egy héttel később már a Neóval tárgyaljanak, azzal a rádióval, amely jogszerűtlenül fogja a Sláger helyét bitorolni. Ugyanabban a műsorsávban, gondolom, ugyanannyiért.

Nem az a baj, ha valaki dolgozni akar. Csak talán illendőbb lett volna kicsit visszafogottabban viselkedni, és aztán nem egyből lepaktálni a tisztességtelenül helyzetbe hozott konkurenciával. Ezzel a lépéssel ugyanis a BorosBochkor nem tett egyebet, csak éppen legitimizálta a döntést. Sláger nem munkahely, hanem életforma - na igen.

Ezt pár nappal megelőzte az a stréber-műsor, amelyet a Jáksó László a Heti Hetesben adott elő. (Fogalmam sincs, hogy miért nézzük.) A rádiós pályázatokról beszéltek a nagyágyúk, perszer csak szordinóval, nehogy megsértsenek egy számukra kedves valakit, hiszen a hozzájuk közelebb állók is nyakig benne vannak ebben a disznóságban. Ekkor jelentkezett Jáksó szólásra. Nagyon empatikusan, lágy hangon, halkan ecsetelte, hogy a rádióban is emberek dolgoznak, nekik meg kell élniük, és mielőtt egy hangot hallottunk volna az új adókból, ne ítéljük őket máris el, fideszesnek vagy mszp-snek bélyegezve őket. Hát, kérem, Jáksó - ahogy mi ezt már akkor is sejtettük - önmagára gondolt elsősorban, hiszen a Klasszhoz igazolt át. Amúgy én nem gondolom Jáksóról, hogy attól fideszes lett volna, hogy oda megy sekélyes műsorával. Pontosan tudom, hogy elvtelen.
Ahogy írtam, nem baj, ha valaki állásban akar maradni, de legalább akkor ne mentegetőzzön, mert visszás.

A magyar televíziózás szégyene, de szombat este 8-kor én bizony a Heti mérleget szoktam nézni az Echo tévén. A mindig nagyon rosszkedvű, mindig nagyon szigorú Obersovszky Péter egyik vendége most Thürmer Gyula volt. Az Echo tévén éjjel - nappal megy az antikommunista szöveg, erre a magát kommunistának nevező párt főmuftiját hívják meg. Persze tudjuk, Thürmerék nem igazi kommunisták - sem pozitív, sem negatív értelemben. Thürmer egy még Csurkánál is elfuseráltabb önjelölt népvezér. Még akkora hatása sincsen az emberekre, mint Csurkának volt fénykorában. Valamiért mégis pártnak tartják ezt a nyugdíjas klubot, élén ezzel a kissé pszichopatásan mosolygó idiótával.

Ez dupla kurvaság. Egyrészt Thürmer részéről. Egy igazi kommunista sosem áll szóba egy olyan tévével, amelyben néha erősen cimborálnak a szélsőjobbal. Pláne - ahogy már írtam - hogy számukra minden rossz a büdös szocializmusból jön, abból a korból, amely a Thürmer-féle bolhacirkusz egyetlen vonzerejét adja. Másrészt meg: minek megy oda? Az ő esetleges szavazói undorodva elkerülik az Echo tévét, ha egyátalán van nekik ilyen. Kiket akar Thürmer meggyőzni? És főleg miről?

A másik fél, az Echo tv csak azért hagyja beszélni ezt a szerencsétlen díszpintyet, mert ez a populista húrokon is hamisan muzsikáló alak most épp Bajnai - és kapitalizmusellenes. A kapitalizmusellenesség amúgy is elég humoros vonal egy olyan televízión, amelyet Magyarország egyik leggazdagabb vállalkozója gründolt és működtet. Mindenkivel szóba állnak, sőt még a seggét is megnyalogatják egy picit, ha a mostani (illetve bármilyen nem Orbán vezette) kormányt kritizál, még akkor is, ha ez nem fáj annak jobban egy bolha csípésénél.

Az egész interjú ízléstelen, sőt undorító volt. Két elvtelen alak ült egymással, és bár különböző oldalakról azt bizonygatták egymásnak, hogy minden jobb lenne, mint ami most van. A csúcs alákérdezés, talán az év alákérdezése is egyben, az volt, amikor Obersovszky azt firtatta, ha Thürmer ott maradt volna az MSZMP közelében, akkor ma már milliomos lenne. Hát akkor miért nem? Ebben benne van minden, ami miatt a Fidesz és holdudvara számomra alapvetően mindig is képmutató marad. Vagyis az, ha valaki mszmp-s volt, nem baj, ill. nem mindenkinél baj. Csak annál, aki nem a mienk. Aztán a milliomos-kérdés. Az Echo tv kamaszos lázadással köp a milliomosok szemébe időnként, de azért nem mindig. A pénz azért nem rossz.
Ennél már csak Thürmer válasza volt jobb: "Azért a pénz nem minden." Igazán nevetsége ilyesmit hallani egy olyan embertől, aki már lassan két évtizede szívja nagy semmittevése közepette az emberek vérét azzal, hogy valahogy mindig átmászik az 1% fölött, és azért már állami dotáció jár egy pártnak.

Amúgy az őszinte válasz: mert még ehhez is hülye volt.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr411511456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anselmo 2009.11.09. 15:28:14

A fene se néz ilyeneket. (OK, bűnbe estem, tegnap megnéztem a HetiHetes felét. Az Echo TV-ről viszont azt sem tudom, eszik-e vagy isszák.)
Bochkor tényleg elkurvult (Slágert néha hallgattam).

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.09. 15:43:15

Thürmert én kedvelem; megmaradt annak, aki volt. Azzal viszont egyetértek, hogy az, ahogy a jobboldal fölkapja őt (csak azért, mert kormányellenes), kimondottan viszolyogtató, pontosabban: az elvszerűség (és az igazi konzervativizmus) mélységes hiányára vall.

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2009.11.09. 17:08:31

Úgy őszintén, írnál egy kritikát az ATV-ről is? Mindkét oldalnak van TV-je, ez van.

Ha csak jobbosokat hívnak meg, az lenne a bajod, h miért nem lehet néha-néha egy kisebb TV-ben megszólaltatni a Parlamenten kívüli erőket.
@Anselmo:
Szavazóbázisát tekintve nagy nagy párt vezetőjét hívták meg, persze. De mikor ad neki lehetőséget az MTV?

Bochkorék magukat teszik hiteltelenné. Összeesküvés, 9/11, és ugyanakkor megkérdezik az új adót, h jöhetnek-e. Talán ha szerényebben búcsúznának, méltósággal...

-2- 2009.11.09. 17:53:53

Tiszteletre méltó ez a már-már mazochizmusba hajló hivatástudat, mellyel önként odaszegezed magad a hülyébbnél hülyébb műsorok elé/mellé, hogy megalapozott véleményt tudj írni. :)))

Az echot én is nézem néha, odajárok röhögni, kedvencem a Képtelenségek, meg a bayeros műsorok.

sebien 2009.11.09. 22:03:01

a danubius annyira sajnálja, hogy el kell kussolniuk, hogy gyorsan rittyentettek köré egy nyereményjátékot. (küldjék el sms-ben, email-ben a véleményüket, és a beküldök között kisorsolunk egy...)

megjegyzést inkább nem fűzök hozzá...

Dr. No 2009.11.10. 16:43:55

Megjegyzem, az Echo gerinctelensége nem egyedülálló a szóban forgó médiaszegmensben. Itt például Simó Endre alfelét tisztogatja a Magyar Nemzet csini, rózsaszín nyelvecskéjével:

mno.hu/portal/625004

Simó Endréről érdemes tudni, hogy ő a Szociális Fórum vezetője. A Szociális Fórum egy Thürmer Gyulától enyhén balra álló formáció, az antiglobalista irányzatból, TGM féltő tekintetétől kísérten, politikailag olyan távolságra a Magyar Nemzettől (értsd: Fidesztől), mint Thürmer Széles Gábortól. Na de ha a luxus-bankár-kommunista hazaárulókat kell szidni, akkor máris puszipajtásunk!

Ennyit a szilárd elvekről.

Dr. No 2009.11.10. 18:03:45

@Dyson: Akár kétharmadra is várható győzelem előtt már illene, hogy megjöjjön az ízlése az embernek.

Különben az ellenségem ellenségei fognak jó esetben csak lejáratni, rossz esetben szét is szedni, de kurva gyorsan.
süti beállítások módosítása