2008. augusztus 30. 22:15 - Reckl_Amál

Megasztár 4 - elkezdődött

Első benyomások az első casting után

A Megasztárt pihentették egy szezon erejéig, és most új zsűrivel, némileg módosult szabályokkal újfent jelentkezik a TV2 legsikeresebb műsora. Talán az egyetlen olyan, amely feltétel nélkül mindig meg tudta verni a konkurenciát, naná, hogy a csatorna nem hagyja csak úgy abba. Főleg, hogy jelentkezőkben sosincs hiány; úgy látszik, tehetségekből kifogyhatatlan Magyarország.

Sajnos azonban többségük inkább az önjelölt fajtából való, de ez nem újdonság. Ellenben dicsérendő, hogy az unalmas és fölösleges tagoktól hemzsegő zsűrit lecserélték egy másikra, amelyik ma jól mutatkozott be.
Fenyő Miklósban bíztam. Lehet őt persze lesajnálni, de ez azon a tényen nem változtat, hogy ő maga és később felfedezettjei meglehetősen sikeresek voltak. Hogy a mai trendekről mennyi fogalma van, azt nem tudom. Mindenesetre egyelőre úgy tűnik, ő bírta a legnehezebben a tehetségmentes idióták próbálkozásait.
Eszenyi Enikő izgalmas választás. Nehéz közös pontokat találni közte és a Megasztár által képviselt műfajokkal. Ettől függetlenül nem mozog idegenül ebben a szituációban sem. Különösen tetszik egyedi öltözködési stílusa, remélem, nem engedik az ízlésficamos Lakatos Márkot a közelébe.
Mester Tamást még a TV2 is úgy hirdeti, hogy szakmai körökben elismert, de a nagy áttörésre azért még várnia kell. Én kicsit másképp emlékszem, jópár éve a Mester és tanítványai benne volt az élvonalban, mégha nem is túl sokáig. Ez viszont jó kiindulás arra, amit a Megasztárban a legjobban szeretünk, a versenyzők földbe döngölésére szigorú elbírálására. Az előző szériában is Pély Barnabás és Soma keménykedtek a legtöbbet, Pressernek vagy Pierrot-nak már nem kellett erőlködnie, hogy hiteles zsűritag legyen.

A mostani casting legaranyosabb, egyben talán legígéretesebb szereplője a vietnami származású Hien volt, aki magyar akcentussal beszélt vietnamiul. Ennél fontosabb, hogy helyes, természetes jelenség volt, és akkor még nem beszéltünk kiváló hangjáról.

A legviccesebb számomra az a pénzügyi asszisztensként aposztrófált csaj volt, aki finom becsiccsentve járult a döntnökök elé. Számomra érthetetlen módon kapott egy második esélyt, pedig az ilyen ivós emberkéket eleve diszkvalifikálni kellett volna.

Eléggé kiborít továbbá az az új szabály, hogy 12 év az alsó korhatár. Ismerve a szánalmas magyar közönségszavazási szokásokat könnyen lehet, hogy egy gyerek nyeri a versenyt. Ezzel megismétlődne az Utasi Árpi-féle fiaskó. Értsük már meg: a gyerek játsszék, járon iskolába, neveljék, aztán legyen csak sztár. Egy gyerek fejlettségi fokával összeegyeztethetetlen a sztárság. Vagy rendezzek énekversenyt külön gyerekeknek, ahol Barbie-csomagot meg Legót lehet nyerni, de nem egy lakást!

Ugyanennyire zavart az az ózdi testvérpár, akik az őket ért valóban tragikus baleset után a Megasztárból nyert pénzen akarnak némi kárpótlást. Azért szomorú ez az egész, mert az egyik fiú nem volt rossz, nem alaptalanul jutott tovább. De őt nem is hibáztatom, mert még szintén elég fiatal. Ez a baromság, hogy azért kell tehetségkutatóra jelentkezni, nehogy az ember munkával, átlagemberként érjen el valamit a kedves apuka agyszüleménye. Nehéz helyzet ez, mert a nézők is hagyják magukat befolyásolni az ilyen történetek által, pedig nem kéne. Ez a verseny nem arról szól, kinek jönne a legjobban a pénz, hanem arról, ki a legjobb. Egyszer egyébként ez a tv-nemzet már döntött ezen az alapon. 2002-ben Éva nyerte a Big Brothert, sorsának negatív alakulása a bulvárt még izgatja, de nemsokára már csak valamilyen idegszanatóriumot...

A zavaró tényezők ellenére várjuk a folytatást, egyelőre röhögni szeretnénk. A későbbiekben pedig arra leszek kíváncsi, hol tart ma a magyar ízlés.

44 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr13641672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.30. 22:45:03

A 12 éves korhatáron én is kiakadtam .. szegény gyereket a kamerák előtt földbe döngölni ... miért nem szólt neki senki, hogy b'meg, ne menj, mert nincs hangod?

Nekem volt kínos, el is kapcsoltam a meccsre ...

nemethv · http://backtotheukblog.wordpress.com 2008.08.31. 15:41:21

Ez eladhato a nezoknek, ebbol van penz, a tv meg tojik ra h mi hova moralis...

katácska! · https://www.facebook.com/kata365 2008.08.31. 15:58:18

Biztos lehetsz benne, hogy Eszenyit Lakatos Márk öltözteti. Igaz, hogy egyébként is van egyénisége, de egyértelmű, hogy "sztájlisztolva" van. :-)

Labove 2008.08.31. 16:11:23

Bizto nem sok olyan ember van széles e hazában, aki csak névről ismerte ezt a műsort és az ott felfedezett " megasztárokat ", de az én esetemben ez volt a helyzet....Egészen tegnap estig...Aztán megértettem a Hannibált. Tuggyátok, amikor a. hopkins ráveszi gary oldmant, h a egy üvegszilánkkal nyúza le a saját arcbőrét és még teccen is neki..Hát ilyesmi történt velem...KApartam magam és közben fetrengten a röhögéstől...
A média pedig kapja be, ha azokat, akik a karibi nyaralásukat összekalákázzák az idióta reklámok miatt, ilyen durván megszégyenítik..
Eccerűen elveszett a kontroll.
1 hét TV nélkül és a kandidálók 3/4-e szépen helyre rakná magát és eszébe nem jutna képernyőre vágyni...
Én éreztem szarul magam a megvezetett tömegek láttán...

szociologus 2008.08.31. 16:16:37

a 12 év tényleg gáz...

hoel 2008.08.31. 16:39:17

Ja, miért pont 12? Miért nem jelentkezhet ilyen erővel 6 éves? vagy 10? És nevezik el általános iskolások dalversenyének?

torró 2008.08.31. 16:39:27

Nem is tudja az ember mit mondjon erről a jelenségről.Jó, lehet hogy időnként nem árt új tehetségek/aláhúzva/ előkaparása.De,ez borzasztó. Ráadásul most már ha valaki nem jut be szinte világméretű katasztrófaként éli meg a próbálkozó. És szerintem ez így veszélyes.

Walter Melone (törölt) 2008.08.31. 16:39:58

Attól, hogy valaki tud énekelni, és elmegy egy ilyen műsorba, még nem lesz belőle senki sem. Meg lehet nézni az előző szériák szereplőit. A futottak még kategóriában istenhátamögötti diszkókban lépnek fel. Kb ennyit ér az egész....

Tompikka 2008.08.31. 17:14:48

Jó ez a Megasztár dolog, csak a TV2 rosszul csinálja.
Követnie kéne a németeket, ahogyan ők csinálják a DSDS-t. Akkor megverné az RTL-t nézettségben is.
Ott sok héten keresztül adják a castingot, rámennek a tehetségtelen emberekre. Nálunk a tehetségeseket mutatják be a casting előtt, ők pedig a bénákkal készítenek 1-2 perces előzetest, és ezzel mutatnak egyfajta társadalom kritikát, amin mellesleg fetrengeni lehet a röhöségtől :)
Kicsit tanultak tőlük: 3fős zsűri, enyhén animált castingok, de még nem az igazi.
Remélem tanulnak tőlük, és nálunk is lehet hasonló belőle...

evergo 2008.08.31. 17:15:16

Labove

Ha nem lett volna már három széria Megasztár, akkor igazat adnék neked. Ha valakinek nincs egészséges önkritikája, akkor ne csodálkozzon ha jól a képébe kapja, hogy öreg szar amit csinálsz. Ez egy ilyen műsor, igazán jól tudják hova mennek. Az más kérdés, hogy elhiszik saját maguknak hogy ők az új sztár, de hogy nincs körülöttük egy család aki ahelyett hogy figyelmeztetné őket, hogy nem vagy jó, inkább hagyják hogy a zsűritől kapják meg és utána még nekik áll feljebb. Bocs, tudom, hogy mindenkinek a saját gyermeke a legszebb legjobb legügyesebb, de terelgetni kellene azt a gyereket, ha nincs az énekléshez tehetsége akkor a a megasztártól éppenséggel elfele.
Mellesleg a zsűri az esetek egy részében kifejezetten nem volt bántó, dehát aki elhiszi magáról hogy ő a fürdőszoba elviszpreszlije az nehezen fogadja el a kritikát.

Csak annyit még, hogy a mai médiától én is hányok az esetek 99%-ában.

leon, a proli 2008.08.31. 17:20:33

Enikő jól nézett ki, főleg abban a kis csíkos felsőben, nyomban jelentkezett is szolgálatra az Ezredes! :DDDDDDDDD

Dr Kangörény 2008.08.31. 17:23:48

A korhatár pont azért lett leszállítva, hogy a tv2nek is legyen egy vetélkedő-nyertes gyereke.

Szánalmas.

Gery Greyhound // · http://www.bestofgyurcsany.hu 2008.08.31. 17:26:03

Mi a baj Utasi Árpival? Én örülök, hogy az előző Megasztárt ő nyerte meg, nem pedig egy százötvenkilencedik Oláh Ibolya akinek egy évig napi hússzor nyomatja a rádió az igénytelen tucat dalait, utána pedig lehet elfelejteni.

gabest1 2008.08.31. 17:32:06

Ön kérem keveri a szezont a fazonnal

Labove 2008.08.31. 17:33:29

Gery!!
Télleg, bakker!! Erre nem is gondótam!!
Hu! De meg van ez csinálva!

Evergo!
jaja!! Ezeket is bekalkulálhattam volna a komment-be.
Kösz a kieg-et!!

Grace Kelly 2008.08.31. 17:40:14

evergo 2008.08.31. 17:15:16


Tökéletesen egyetértek veled,azt azért még hozzátenném,hogy a gyerekek sokkal nehezebben élik meg az elutasítást, (egyfajta tragédiaként),főleg azok,akik kiugrási lehetőséget látnak a környezetükből.

Nagy (lenne!!!) a szülők felelőssége,de úgy látom,hogy ők sem állnak a helyzet magaslatán.

16 év alatti gyerekeket semmiképpen nem engednék egy ilyen sztárcsináló műsor közelébe.

redriot77 2008.08.31. 17:53:48

"Enikő jól nézett ki, főleg abban a kis csíkos felsőben, nyomban jelentkezett is szolgálatra az Ezredes! :DDDDDDDDD"

Nekem inkább az fél(?)részeg kisasszony jött be, kijózanodva/kimosakodva egész csinos volt. :)

evergo 2008.08.31. 18:21:08

A spicces hölgy meg külön vicces volt először, de aztán meg is sajnáltam kicsit. Igazán jellemre vall, hogy vissza mert menni és odaállni a zsűri és sok millió ember elé egy ilyen zsenánt incidenst követően. És a tetejében még szerintem jól is énekelt - az persze már a zsűri profizmusát mutatja, hogy nem engedték tovább, nem hagytak támadási felületet sem magukon, sem Ágnesen. Ha továbbjutott volna, biztosan nagy vita lett volna mindenhol. Így Ágnes is emelt fővel, emberként távozhatott. Példa értékű.

Dömper Ármánd 2008.08.31. 18:26:40

Kedves Recl Amál! Ezt írod, az "ivós" lyányról:
"pedig az ilyen ivós emberkéket eleve diszkvalifikálni kellett volna."

Majd kicsit később megállapítod, a nehéz sorsú gyermekkel kapcsolatban:
"Nehéz helyzet ez, mert a nézők is hagyják magukat befolyásolni az ilyen történetek által, pedig nem kéne."

Remélem, te magad is érzed az ellentmondást.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.31. 18:38:34

nem láttam, milyen volt?
fent van valahol a neten?
a casting még jó, pont azért, mert ilyenkor megnyugodok, hogy én is bőven beleférnék a tévébe :-).

states 2008.08.31. 18:42:46

Hát nem jó ilyen országban élni, ahol az a legnagyobb gond, hány évesek indulnak a megaszaron. Igazán irigyellek...

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.08.31. 19:30:38

A Youtube-on már fönt van a tegnapi műsor nagy rséze, szerintem holnap reggel már a TV2 oldalán is fönt lesz.
Egyébként jól összevágták. Természetesen koncepciózusan, de ez szerintem nem baj. Aki ezt nem érti, annak úgyis kár magyarázni...

Nem érzek ellentmondást. Mindkét felhozott példa a verseny tisztaságáról szólt, mely minden ilyen jellegű verseny fő kérdése. Azok, akik egyszerűen csak rossz napot fogtak ki, nem kaptak egy másik alkalmat, hátha akkor menni fog. Az a lány, aki tudatosan maga rontotta el a neki járó 2 percet azzal, hogy ivott, újra sorra került. Ez nem tisztességes. Ahogy az sem, hogy valaki mielőtt egy hangot is énekel, rögtön elmeséli mekkora tragédiák érték. Egyébként az igazságérzetem némileg helyreállt, mert az piás csaj végül nem mehetett tovább. És nem azért, mert ivott, hanem mert nem volt elég jó, bár rossz sem. Kitiltani azért kellett volna, mert az alkoholnak semmi keresnivalója ebben a versenyben.

TONTON 2008.08.31. 20:06:58

katatones:
te meg biztos lehecc benne, hogy ezek saját szerkók - az sajnos elképzelhető, hogy az a seggfej belerondít mindenki izlésébe az "igazi" adásokon...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.08.31. 20:14:09

"Eléggé kiborít továbbá az az új szabály, hogy 12 év az alsó korhatár. Ismerve a szánalmas magyar közönségszavazási szokásokat könnyen lehet, hogy egy gyerek nyeri a versenyt. Ezzel megismétlődne az Utasi Árpi-féle fiaskó."

A szívemből szóltál. A jelentkezési papírra tényleg kirakhatták volna a 16-os vagy 18-as karikát.

Ugyanakkor viszont at egyik legjobb hangú jelentkező tegnap pont 12 éves volt. És hát hány évesen is futott be anno a Ki Mit Tud-on Kern András?

Szóval nem tudom.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.08.31. 20:35:04

Aki most tehetséges, az 4 év múlva is az lesz, csak a személyisége is felkészültebb. Biztos vagyok benne, hogy akkor is lesz tehetségkutató verseny.

Kern idejében még nagyon más volt a nyilvánosság, nem létezett kereskedelmi média. Kernnek nagy szerencséje volt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.08.31. 21:03:09

Ez igaz. Persze, én is inkább a magasabb korhatár felé hajlok, csak hát nem siklok el az ellenérvek felett sem.

beleszolok 2008.08.31. 22:06:45

"Kern idejében még nagyon más volt a nyilvánosság, nem létezett kereskedelmi média. Kernnek nagy szerencséje volt."
Nekünk kevésbé.

vargatom 2008.08.31. 22:13:00

Tudtommal a Megasztár szinte mindig kikapott az RTL aktuális műsoraitól... egész pontosan a sorozatjunkie szerint:

www.sorozatjunkie.hu/2008/08/30/emlekezteto-megasztar-4/

I-Work 2008.08.31. 22:42:30

Ugyanarról a birkáról nem lehet a sokadik bőrt is lenyúzni. Hiába nyomul a TV2. Mondjuk az a mázli, hogy az RTL Klub is igénytelen. (Az új, vörös-bordó design rettenetes, nekem nagyon nem jön be).
Jó lenne, ha eljönne a digitális televíziózás ideje, lehetne normális tematikus műsorokat nézni, nem ezt a küldjél minél több sms-t, - álkultúrát.

Andie 2008.08.31. 23:10:17

Nekem az illuminált hölggyel kapcsolatban csak egy dolog nem volt világos: minek adtak neki második lehetőséget, ha aztán egyértelmüen kinyilvánitották, hogy ugye nem volna fair, ha ezekután továbbengednék.
Hát szivatásnak első osztályú volt, kérdés, hogy kinek volt ez kifizetődő? :)

vincze 2008.09.01. 00:20:18

aki tvt néz ugykell neki

zuckerfrei 2008.09.01. 00:26:19

az amúgy az
Enikő meg csinos :)

müszi 2008.09.01. 01:37:19

panem et circenses!

Prophet 2008.09.01. 02:05:32

Ha a nép egyszerű fia lennék (és nem valami alternatív köcsög), akkor a következőt várnám el egy Megasztár kaliberű vetélkedőtől:

1.) Legyen benn (legalább) egy cigány, akit utálhatok
2.) -II- egy csaj, akit blokkolnék
3.) -II- kisgyerek (vagy kutya) mert az aranyos
4.) -II- buzis szépfiú, őt irigyelem a nők miatt
5.) -II- szomorú sorsú valaki (látens adomány)
6.) -II- melós, akivel azonosulok
7.) -II- külhoni magyar (bűntudat dec. 5 miatt)

Ezek után már csak a hideg sör kell, a kedvenc fotel, és hogy összegyűljön a varázsdoboz elé a család. A család, akit a többműszakos, minimálbéres rabszolgamunka miatt jó, ha a hétvégén látok. De szombatonként megadatik a boldogság, ilyenkor nem is gondolok arra, hogy kizsákmányolnak, hülyének néznek, lehúznak az SMS-eikkel, egy amúgy előre lezsírozott versenyben. Nem is kell ide tehetség, max még egy gyorsító...

Magg (törölt) 2008.09.01. 06:43:47

Gery Greyhoundnak üzenem:

csak a pontosság kedvéért.....

Utassy Árpi NEM a Megasztár előző nyertese (őt Ruzsa Magdinak hívják..) :DDD
Árpi gyerek az RTL Klub "Csillag születik" c. műsorát nyerte.

Ettől függetlenül ez az egész tényleg gáz!

Maddness69 2008.09.01. 07:37:58

Enikőről kérek szépen egy képet.

Gery Greyhound // · http://www.bestofgyurcsany.hu 2008.09.01. 07:38:10

Magg, jogos, nekem is eszembe jutott hogy volt egy oláhibi-caramel-rúzsamagdi, ez pedig a negyedik széria akkor Árpi valahol máshol volt.

dtomika 2008.08.31. 22:42:30
> Jó lenne, ha eljönne a digitális televíziózás ideje,
> lehetne normális tematikus műsorokat nézni,

Ember, 2008-at írunk, kábeltévéről hallottál már? Most is tudsz mást nézni, én is ha tehetem maradok a NGC-Discovery-Spektrum vonalon, meg időnként Hír TV, amúgy meg legfeljebb travianozás közben hallom a Megasztárt amikor asszonykám nézi. Egyébként ez a selejtező rész szerintem egész mókás, utána már még annyira sem érdekel a műsor hogy fél füllel figyeljem.

Will McAvoy 2008.09.01. 07:49:48

A "piás csajhoz" annyit, hogy idegességében mindenki megivott volna egy kupicát meghallgatás előtt,más kérdés, hogy ilyenkor gondolkozzunk asztmagyógyszerre jó ha iszunk-e. Az a csaj semmiképp sem tűnt alkoholistának és azért kapott még egy esélyt, hogy ha már szaftos alapanyagot kaptak a vágók, azért kimagyarázhassa magát és ne tűnjön a tv2 egy aljas, mocsok disznónak.

Fiatalok jelentezésénél pedig az a brutál, hogy ezeket a kölyköket a szüleik tényleg elengedik fél évre, hogy összeköltözhessenek "felnőtt" csapattársaikkal bulizni? Hogy döntsön a néző egy kamasz és egy érett felnőtt hang között? Alapszabály: csajok, gyerekek, kutyák. Hamarosan talán az Állatmegasztárt is megéljük :)

A zsűri viszont tényleg jónak tűnik, de eddig ennyi a pozitívum amit fel lehet a M5 mögött hozni.

Will McAvoy 2008.09.01. 08:13:35

Ja, ez még nem az ötödik, de lassan már úgyis huszonhatnál tartunk.

jog-ász 2008.09.01. 08:25:19

az alkoholod duma szerintem álszent, sztárocskáink mind piálnak elég rendesen, és a régi megasztráokban is voltak nagy piások..miért lett volna baj ha jozanul másnap a csajt tovább engedik, és az lesz a tanulság hogy soha többé nem fogja piával levezetni a feszkóját a csaj?sztem a hangja nem volt rossz

Andie 2008.09.01. 08:25:38

Én meg aszittem az autópályáról beszélsz :D
süti beállítások módosítása